Statistics:
Visits: 852 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Raci fierti in zeama de zarzavat
Q: | Intreaba despre Raci fierti in zeama de zarzavat |
Ingrediente:
Raci vii, ceapă, morcov, ardei iute, cimbru, usturoi, foaie de dafin, piper boabe, sare, oţet.
Mod de preparare:
Se iau racii proaspeţi (vii), li se scoate intestinul negru (care se trage afară rupand capătul cozii la mijloc), apoi se freacă pe burtă cu o perie din paie de orez, după care se pun la fiert într-un vas cu zeamă pregătită dinainte astfel: se pune într-o oală atata apă cat să ajungă să acopere racii (în apă prea multă se pierde din gust), se adaugă zarzavatul, ingrediente şi sare ceva mai multă şi se lasă să fiarbă pană ce zarzavatul este gata. Apoi se introduc racii, lăsand să fiarbă împreună, într-un vas acoperit cu un capac, 10-15 min, după care se trage vasul de pe foc şi se lasă racii în zeama în care au fiert pană la servire. Se servesc cu mujdei de usturoi şi cu zeama în care au fiert.
Raci vii, ceapă, morcov, ardei iute, cimbru, usturoi, foaie de dafin, piper boabe, sare, oţet.
Mod de preparare:
Se iau racii proaspeţi (vii), li se scoate intestinul negru (care se trage afară rupand capătul cozii la mijloc), apoi se freacă pe burtă cu o perie din paie de orez, după care se pun la fiert într-un vas cu zeamă pregătită dinainte astfel: se pune într-o oală atata apă cat să ajungă să acopere racii (în apă prea multă se pierde din gust), se adaugă zarzavatul, ingrediente şi sare ceva mai multă şi se lasă să fiarbă pană ce zarzavatul este gata. Apoi se introduc racii, lăsand să fiarbă împreună, într-un vas acoperit cu un capac, 10-15 min, după care se trage vasul de pe foc şi se lasă racii în zeama în care au fiert pană la servire. Se servesc cu mujdei de usturoi şi cu zeama în care au fiert.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 10 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :