Statistics:
Visits: 856 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Caltabosi cu sorici si cu sange
Q: | Intreaba despre Caltabosi cu sorici si cu sange |
Ingrediente
500 g carne slaba de porc, 500 g carne grasa de la gat, inima, 300 g sorici, 300 g sange, 200 g ceapa, condimente (sare, piper pisat, ienibahar, usturoi pisat, maghiran si ghimbir), dupa gust.
Mod de preparare
Se pun la fiert carnea, inima si soriciul. Dupa fierbere se taie toate in cubulete mici, se adauga ceapa taiata marunt si putin calita, sangele si se condimenteaza dupa gust.
Cu compozitia respectiva se umple matul gros, se pune la fiert pe foc domol si se fierbe lent 40—60 de min. Caltabosul este gata cand la inteparea cu un ac se constata ca din el nu mai iese zeama roscata.
Caltabosii fierti se aseaza pe o planseta si se lasa la zvantat; dupa posibilitati se dau la fum sau se consuma ca atare. Daca soriciul nu s-a fiert indeajuns impreuna cu carnea, atunci se mai pune la fiert in continuare in zeama de la fiertul carnii.
500 g carne slaba de porc, 500 g carne grasa de la gat, inima, 300 g sorici, 300 g sange, 200 g ceapa, condimente (sare, piper pisat, ienibahar, usturoi pisat, maghiran si ghimbir), dupa gust.
Mod de preparare
Se pun la fiert carnea, inima si soriciul. Dupa fierbere se taie toate in cubulete mici, se adauga ceapa taiata marunt si putin calita, sangele si se condimenteaza dupa gust.
Cu compozitia respectiva se umple matul gros, se pune la fiert pe foc domol si se fierbe lent 40—60 de min. Caltabosul este gata cand la inteparea cu un ac se constata ca din el nu mai iese zeama roscata.
Caltabosii fierti se aseaza pe o planseta si se lasa la zvantat; dupa posibilitati se dau la fum sau se consuma ca atare. Daca soriciul nu s-a fiert indeajuns impreuna cu carnea, atunci se mai pune la fiert in continuare in zeama de la fiertul carnii.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 02 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :