Statistics:
Visits: 2,251 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Caltabosi calzi in zeama lor
Q: | Intreaba despre Caltabosi calzi in zeama lor |
Ingrediente
1 kg carne de porc, 300 g ficat, 200 g orez, 100 g ceapa, 50 g bulion de rosii, cateva boabe de piper, 1 frunza de dafin, sare, piper si mirodenii obisnuite, dupa gust.
Mod de preparare
Carnea si ficatul se trec prin masina de tocat, dupa care se adauga ceapa calita, orezul oparit, mirodeniile, sare si piper, dupa gust. Se amesteca totul, bine si daca compozitia este prea legata, se pot adauga 100—200 g supa de carne sau apa si se umple matul.
(Toata operatia se face la fel ca in reteta "Caltabosi cu maruntaie").
Cand totul este gata, se pune vasul cu cantitatea de apa, cata este necesara, pe foc.
Se adauga sare, boabe de piper, foaie de dafin, bulionul si dupa ce da in fiert se introduce caltabosul. Se fierbe lent aproximativ 50 min, in care timp se inteapa cu un ac, ca sa nu plesneasca invelisul caltabosului.
Caltabosul este gata cand din el prin intepare nu mai iese zeama roscata, ci numai zeama albicioasa.Caltabosii gata fierti se tin la cald in zeama lor si tot calzi se servesc cu zeama.
1 kg carne de porc, 300 g ficat, 200 g orez, 100 g ceapa, 50 g bulion de rosii, cateva boabe de piper, 1 frunza de dafin, sare, piper si mirodenii obisnuite, dupa gust.
Mod de preparare
Carnea si ficatul se trec prin masina de tocat, dupa care se adauga ceapa calita, orezul oparit, mirodeniile, sare si piper, dupa gust. Se amesteca totul, bine si daca compozitia este prea legata, se pot adauga 100—200 g supa de carne sau apa si se umple matul.
(Toata operatia se face la fel ca in reteta "Caltabosi cu maruntaie").
Cand totul este gata, se pune vasul cu cantitatea de apa, cata este necesara, pe foc.
Se adauga sare, boabe de piper, foaie de dafin, bulionul si dupa ce da in fiert se introduce caltabosul. Se fierbe lent aproximativ 50 min, in care timp se inteapa cu un ac, ca sa nu plesneasca invelisul caltabosului.
Caltabosul este gata cand din el prin intepare nu mai iese zeama roscata, ci numai zeama albicioasa.Caltabosii gata fierti se tin la cald in zeama lor si tot calzi se servesc cu zeama.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 02 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :