Statistics:
Visits: 987 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Purcel fript intreg
Q: | Intreaba despre Purcel fript intreg |
Pentru fript intreg este bun numai purcelul de lapte, care inca nu a inceput sa manance. Imediat dupa ce a fost taiat, purcelul se opareste cu apa fiarta la care s-a adaugat a zecea parte apa rece.
Se rade parul de pe el, iar dupa aceea se parleste, atata cat sa nu se innegreasca. Dupa parlire se spala bine pe deasupra, se despica pe burta, se scot maruntaiele, se mai spala o data, iar dupa ce s-a scurs apa de pe el se sareaza, iar codita si urechile se invelesc cu hartie unsa cu ulei pentru a se frige fara sa se innegreasca.
Pentru ca purcelul sa-si pastreze forma neteda in timpul frigerii, se introduce in el o sticla sau alt corp asemanator. Se poate mentine forma lui si cu ajutorul unor sipci de lemn bagate inauntru. Purcelul se unge cu ulei si se frige intr-un vas in care se pune, de asemenea, ulei si 1—2 linguri de rom.
In timpul frigerii, purcelul se unge cu uleiul din vas, operatia repetandu-se pana ce pielea lui se rumeneste; atunci se considera ca este gata fript. Se poate servi intreg.
Mai practic este de a-l taia in bucati care pe urma vor fi asamblate in forma lui initiala. In gura se pune un mar mic sau o bucatica de hrean, iar in jur se decoreaza cu sfecla taiata marunt, ceapa verde, oua fierte, frunze de salata verde si alte legume.
Se rade parul de pe el, iar dupa aceea se parleste, atata cat sa nu se innegreasca. Dupa parlire se spala bine pe deasupra, se despica pe burta, se scot maruntaiele, se mai spala o data, iar dupa ce s-a scurs apa de pe el se sareaza, iar codita si urechile se invelesc cu hartie unsa cu ulei pentru a se frige fara sa se innegreasca.
Pentru ca purcelul sa-si pastreze forma neteda in timpul frigerii, se introduce in el o sticla sau alt corp asemanator. Se poate mentine forma lui si cu ajutorul unor sipci de lemn bagate inauntru. Purcelul se unge cu ulei si se frige intr-un vas in care se pune, de asemenea, ulei si 1—2 linguri de rom.
In timpul frigerii, purcelul se unge cu uleiul din vas, operatia repetandu-se pana ce pielea lui se rumeneste; atunci se considera ca este gata fript. Se poate servi intreg.
Mai practic este de a-l taia in bucati care pe urma vor fi asamblate in forma lui initiala. In gura se pune un mar mic sau o bucatica de hrean, iar in jur se decoreaza cu sfecla taiata marunt, ceapa verde, oua fierte, frunze de salata verde si alte legume.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 04 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :