Statistics:
Visits: 877 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Mere in aluat II
Q: | Intreaba despre Mere in aluat II |
Ingrediente:
Făină 500 g, smantană 500 g, ouă 2 buc, zahăr tos 75 g, zahăr pudră 50 g, mere 1,5 kg, dulceaţă 150 g, unt 75 g, sare.
Mod de preparare:
Din făină, smantană, 1 ou, 75 g zahăr şi sare se prepară o cocă, ce se lasă să se odihnească circa o oră. In acest timp se curăţă merele, se scot samburii cu o linguriţă de scobit, iar în locul scobit se aşează o bucăţică de unt şi o linguriţă de dulceaţă. Se întinde aluatul pe planşetă, se taie în pătrate mari, se pune pe fiecare pătrat cate un măr, se împreună colţurile pătratelor şi se lipesc, se ung pe deasupra cu ou, se aşează într-o tavă şi se coc la cuptor la un foc potrivit. Cand sunt gata, se aşează pe un platou şi se presară cu zahăr pudră.
Făină 500 g, smantană 500 g, ouă 2 buc, zahăr tos 75 g, zahăr pudră 50 g, mere 1,5 kg, dulceaţă 150 g, unt 75 g, sare.
Mod de preparare:
Din făină, smantană, 1 ou, 75 g zahăr şi sare se prepară o cocă, ce se lasă să se odihnească circa o oră. In acest timp se curăţă merele, se scot samburii cu o linguriţă de scobit, iar în locul scobit se aşează o bucăţică de unt şi o linguriţă de dulceaţă. Se întinde aluatul pe planşetă, se taie în pătrate mari, se pune pe fiecare pătrat cate un măr, se împreună colţurile pătratelor şi se lipesc, se ung pe deasupra cu ou, se aşează într-o tavă şi se coc la cuptor la un foc potrivit. Cand sunt gata, se aşează pe un platou şi se presară cu zahăr pudră.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 14 November '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :