Statistics:
Visits: 939 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Piure de spanac cu smantana
Q: | Intreaba despre Piure de spanac cu smantana |
Ingrediente
Pentru G porţii: 1 kg spanac, 75 g unt, 50 g făină, 1/4 L lapte, sare, 100 g smantană, 1 linguriţă de zeamă de lămaie.
Mod de preparare
Spanacul se curăţă, se spală in mai multe ape şi se pune la fiert 8—10 min in apă clocotită cu sare. Se strecoară, se trece prin apă rece şi se lasă in strecurătoare. După ce s-a scurs bine se trece prin sită sau se dă prin maşina de tocat.
Se pune o cratiţă cu puţin unt pe plită, se adaugă făina, se lasă pană incepe să se coloreze puţin şi se pune spanacul, se amestecă 5—6 min, după care se adaugă laptele fierbinte.
Se adaugă sare, zeamă de lămaie, eventual şi piper, smantană se lasă să dea in fiert.
Se serveşte cu ochiuri şi cu frigănele, stropindu-se cu unt proaspăt topit.
Pentru G porţii: 1 kg spanac, 75 g unt, 50 g făină, 1/4 L lapte, sare, 100 g smantană, 1 linguriţă de zeamă de lămaie.
Mod de preparare
Spanacul se curăţă, se spală in mai multe ape şi se pune la fiert 8—10 min in apă clocotită cu sare. Se strecoară, se trece prin apă rece şi se lasă in strecurătoare. După ce s-a scurs bine se trece prin sită sau se dă prin maşina de tocat.
Se pune o cratiţă cu puţin unt pe plită, se adaugă făina, se lasă pană incepe să se coloreze puţin şi se pune spanacul, se amestecă 5—6 min, după care se adaugă laptele fierbinte.
Se adaugă sare, zeamă de lămaie, eventual şi piper, smantană se lasă să dea in fiert.
Se serveşte cu ochiuri şi cu frigănele, stropindu-se cu unt proaspăt topit.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 20 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :