Statistics:
Visits: 759 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Pilaf de pui
Q: | Intreaba despre Pilaf de pui |
Ingrediente
1 kg pui ceva mai graşi, 100 g unt, 1 ceapă, 1/4 ţelină, cateva boabe de piper, sare, 300 g orez.
Mod de preparare
Puii se taie in bucăţi şi se pun la fiert cu apă, sare şi cu legume (pentru gust). In timpul fierberii se spumuiesc, se adaugă piper boabe şi se fierb lent pană ce carnea este gata.
Separat, intr-o cratiţă, se incălzeşte unt, se adaugă orezul, spălat şi bine scurs de apă, se amestecă pană se incinge şi se stinge cu supă fierbinte in care a fiert carnea (1 I de supă la - 300 g de orez). Se acoperă cratiţa cu un capac şi se lasă pe marginea plitei 10—20 min.
Pilaful se pune intr-un polonic inmuiat in prealabil in supă, se presează şi se răstoarnă pe farfuria de servit, aşezandu-se alături bucăţi de carne de pui fiartă şi peste toate se stropeşte cu grăsime, care se adună de la fiertul cărnii, sau cu unt topit.
1 kg pui ceva mai graşi, 100 g unt, 1 ceapă, 1/4 ţelină, cateva boabe de piper, sare, 300 g orez.
Mod de preparare
Puii se taie in bucăţi şi se pun la fiert cu apă, sare şi cu legume (pentru gust). In timpul fierberii se spumuiesc, se adaugă piper boabe şi se fierb lent pană ce carnea este gata.
Separat, intr-o cratiţă, se incălzeşte unt, se adaugă orezul, spălat şi bine scurs de apă, se amestecă pană se incinge şi se stinge cu supă fierbinte in care a fiert carnea (1 I de supă la - 300 g de orez). Se acoperă cratiţa cu un capac şi se lasă pe marginea plitei 10—20 min.
Pilaful se pune intr-un polonic inmuiat in prealabil in supă, se presează şi se răstoarnă pe farfuria de servit, aşezandu-se alături bucăţi de carne de pui fiartă şi peste toate se stropeşte cu grăsime, care se adună de la fiertul cărnii, sau cu unt topit.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 20 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :