Statistics:
Visits: 683 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Peste oceanic cu ciuperci
Q: | Intreaba despre Peste oceanic cu ciuperci |
Ingrediente:
600 g file de cod sau alt peşte, 300 g ciuperci, 100 g ceapă, 100 ml ulei, 1 lingură făină, 1 lingură bulion, 1 lingură zeamă de lămaie, pătrunjel verde, sare, piper şi 1 ceaşcă de vin.
Mod de preparare:
Peştele se spală, se zvantă cu un şervet şi se taie în bucăţi potrivite, care se ung cu zeamă de lămaie, se sărează, se piperează, se dau prin făină şi se prăjesc în ulei bine înfierbîntat. După ce peştele s-a prăjit, uleiul rămas se scurge, strecurîndu-se într-o crăticioară în care se căleşte ceapa tăiată mărunt. Peste ceapa călită se adaugă ciupercile curăţate, spălate şi tăiate felii subţiri şi se călesc împreună pană scade lichidul lăsat de ciuperci, după care se adaugă bulionul, vinul şi se stinge cu circa 1/2 I apă caldă. Se lasă să fiarbă 5-6 min, după care se adaugă peştele prăjit, se potriveşte de sare şi se mai lasă să fiarbă 5-6 min. Se serveşte cald sau rece, cu pătrunjei tăiat mărunt şi presărat pe deasupra.
600 g file de cod sau alt peşte, 300 g ciuperci, 100 g ceapă, 100 ml ulei, 1 lingură făină, 1 lingură bulion, 1 lingură zeamă de lămaie, pătrunjel verde, sare, piper şi 1 ceaşcă de vin.
Mod de preparare:
Peştele se spală, se zvantă cu un şervet şi se taie în bucăţi potrivite, care se ung cu zeamă de lămaie, se sărează, se piperează, se dau prin făină şi se prăjesc în ulei bine înfierbîntat. După ce peştele s-a prăjit, uleiul rămas se scurge, strecurîndu-se într-o crăticioară în care se căleşte ceapa tăiată mărunt. Peste ceapa călită se adaugă ciupercile curăţate, spălate şi tăiate felii subţiri şi se călesc împreună pană scade lichidul lăsat de ciuperci, după care se adaugă bulionul, vinul şi se stinge cu circa 1/2 I apă caldă. Se lasă să fiarbă 5-6 min, după care se adaugă peştele prăjit, se potriveşte de sare şi se mai lasă să fiarbă 5-6 min. Se serveşte cald sau rece, cu pătrunjei tăiat mărunt şi presărat pe deasupra.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 03 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :