Statistics:
Visits: 929 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Papricas de cartofi cu galuste
Q: | Intreaba despre Papricas de cartofi cu galuste |
Ingrediente
1,500 kg cartofi, 300 g ceapă, 100 ml ulei, 2 g boia de ardei, cateva boabe de piper, 1 legătură de pătrunjel verde, 1 foaie dafin, 50 g bulion, sare.
Pentru găluşte: 150 g făină, 200 ml apă, 60 ml ulei sau unt, 2-3 ouă, verdeaţă, sare.
Mod de prepapare
Cartofii curăţaţi, spălaţi şi tăiaţi în felii se călesc într-o tigaie în ulei încins, apoi se scot, iar în uleiul rămas se prăjeşte ceapa tăiată mărunt, se adaugă bulion, boia şi se stinge cu apă. Se răstoarnă sosul într-o cratiţă, se adaugă cartofii, piper, sare, foaia de dafin şi se lasă să fiarbă pană cand cartofii sunt gata.
In acest interval de timp se pregăt esc găluştele astfel: se pun la fiert apa cu uleiul şi cand a dat în clocot se toarnă toată făina deodată, amestecandu-se bine să se încorporeze. Se ia imediat de pe foc, se lasă să se răcească puţin, se adaugă ouăle unul cate unul, amestecand tot timpul, şi la sfarşit verdeaţa tocată mărunt. Din compoziţia respectivă se iau cu linguriţa găluşte mici, de mărimea unei alune, care se fierb cateva minute în apa clocotită cu sare, după care se scrurg şi se introduc în cratiţa cu cartofi, apoi se mai lasă să fiarbă împreună 5-6 min şi se adaugă sare, după gust.
Se serveşte fierbinte, presărat deasupra cu pătrunjel verde tăiat mărunt. Papricaşul trebuie să aibă sos suficient.
1,500 kg cartofi, 300 g ceapă, 100 ml ulei, 2 g boia de ardei, cateva boabe de piper, 1 legătură de pătrunjel verde, 1 foaie dafin, 50 g bulion, sare.
Pentru găluşte: 150 g făină, 200 ml apă, 60 ml ulei sau unt, 2-3 ouă, verdeaţă, sare.
Mod de prepapare
Cartofii curăţaţi, spălaţi şi tăiaţi în felii se călesc într-o tigaie în ulei încins, apoi se scot, iar în uleiul rămas se prăjeşte ceapa tăiată mărunt, se adaugă bulion, boia şi se stinge cu apă. Se răstoarnă sosul într-o cratiţă, se adaugă cartofii, piper, sare, foaia de dafin şi se lasă să fiarbă pană cand cartofii sunt gata.
In acest interval de timp se pregăt esc găluştele astfel: se pun la fiert apa cu uleiul şi cand a dat în clocot se toarnă toată făina deodată, amestecandu-se bine să se încorporeze. Se ia imediat de pe foc, se lasă să se răcească puţin, se adaugă ouăle unul cate unul, amestecand tot timpul, şi la sfarşit verdeaţa tocată mărunt. Din compoziţia respectivă se iau cu linguriţa găluşte mici, de mărimea unei alune, care se fierb cateva minute în apa clocotită cu sare, după care se scrurg şi se introduc în cratiţa cu cartofi, apoi se mai lasă să fiarbă împreună 5-6 min şi se adaugă sare, după gust.
Se serveşte fierbinte, presărat deasupra cu pătrunjel verde tăiat mărunt. Papricaşul trebuie să aibă sos suficient.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 12 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :