FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 924
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Papricas de cartofi cu galuste

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   orez   pasare   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   otet   pesmet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Papricas de cartofi cu galuste

 Q:   Intreaba despre Papricas de cartofi cu galuste       
Papricas de cartofi cu galuste Ingrediente

1,500 kg cartofi, 300 g ceapă, 100 ml ulei, 2 g boia de ardei, cateva boabe de piper, 1 legătură de pătrunjel verde, 1 foaie dafin, 50 g bulion, sare.
Pentru găluşte: 150 g făină, 200 ml apă, 60 ml ulei sau unt, 2-3 ouă, verdeaţă, sare.

Mod de prepapare

Cartofii curăţaţi, spălaţi şi tăiaţi în felii se călesc într-o tigaie în ulei încins, apoi se scot, iar în uleiul rămas se prăjeşte ceapa tăiată mărunt, se adaugă bulion, boia şi se stinge cu apă. Se răstoarnă sosul într-o cratiţă, se adaugă cartofii, piper, sare, foaia de dafin şi se lasă să fiarbă pană cand cartofii sunt gata.

In acest interval de timp se pregăt esc găluştele astfel: se pun la fiert apa cu uleiul şi cand a dat în clocot se toarnă toată făina deodată, amestecandu-se bine să se încorporeze. Se ia imediat de pe foc, se lasă să se răcească puţin, se adaugă ouăle unul cate unul, amestecand tot timpul, şi la sfarşit verdeaţa tocată mărunt. Din compoziţia respectivă se iau cu linguriţa găluşte mici, de mărimea unei alune, care se fierb cateva minute în apa clocotită cu sare, după care se scrurg şi se introduc în cratiţa cu cartofi, apoi se mai lasă să fiarbă împreună 5-6 min şi se adaugă sare, după gust.

Se serveşte fierbinte, presărat deasupra cu pătrunjel verde tăiat mărunt. Papricaşul trebuie să aibă sos suficient.


Tag-uri: cartofi, ceapa, piper, sare



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 12 February '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :