Statistics:
Visits: 741 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Papricas de carne cu galuste
Q: | Intreaba despre Papricas de carne cu galuste |
Ingrediente
1 kg carne cu oase mici sau 600 g carne macră, 100 g untură, 300 g ceapă, 50 g bulion, piper, boia de ardei, sare.
Pentru găluşte: 50 g untură, 2 ouă, 80-100 g făină, sare.
Mod de preparare
Carnea se taie în bucăţi, se sărează şi se prăjeşte într-o cratiţă cu untură. Se scoate apoi într-un alt vas, iar în untura rămasă se pune la călit ceapa tăiată mărunt.
După ce ceapa s-a rumenit, se adaugă bulionul, 1/2 linguriţă boia de ardei, se stinge cu apă caldă şi se lasă să mai fiarbă 5—6 min, după care conţinutul se răstoarnă peste carne.
Se potriveşte de sare şi de piper şi se lasă să fiarbă p ană ce carnea este moale, apoi se introduc în papricaş găluşte preparate în felul următor: se freacă untura spumă, se adaugă gălbenuşurile unul cate unul, apoi albuşurile bătute spumă şi făină cat cuprinde, fără ca compoziţia să fie prea compactă.
Găluştele astfel pregătite se fierb în apă clocotită cu sare, timp de 5—6 min, acoperite (punandu-se găluştele în apa clocotită, una cate una, cu linguriţa udă).
1 kg carne cu oase mici sau 600 g carne macră, 100 g untură, 300 g ceapă, 50 g bulion, piper, boia de ardei, sare.
Pentru găluşte: 50 g untură, 2 ouă, 80-100 g făină, sare.
Mod de preparare
Carnea se taie în bucăţi, se sărează şi se prăjeşte într-o cratiţă cu untură. Se scoate apoi într-un alt vas, iar în untura rămasă se pune la călit ceapa tăiată mărunt.
După ce ceapa s-a rumenit, se adaugă bulionul, 1/2 linguriţă boia de ardei, se stinge cu apă caldă şi se lasă să mai fiarbă 5—6 min, după care conţinutul se răstoarnă peste carne.
Se potriveşte de sare şi de piper şi se lasă să fiarbă p ană ce carnea este moale, apoi se introduc în papricaş găluşte preparate în felul următor: se freacă untura spumă, se adaugă gălbenuşurile unul cate unul, apoi albuşurile bătute spumă şi făină cat cuprinde, fără ca compoziţia să fie prea compactă.
Găluştele astfel pregătite se fierb în apă clocotită cu sare, timp de 5—6 min, acoperite (punandu-se găluştele în apa clocotită, una cate una, cu linguriţa udă).
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 26 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :