Statistics:
Visits: 852 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
O reteta pentru gem de portocale
Q: | Intreaba despre O reteta pentru gem de portocale |
Ingrediente
1 portocala mare sau doua mici, 1 lamaie, 1 kg zahar, 2 litri apa.
Mod de preparare
Se spala portocala si lamaia si se scurg bine de apa. Se rad pe partea mare a râzatoarei cu coaja cu tot si se fierbe intr-un vas cu 2 litri de apa, pana ce continuitul scade la jumatate.
Se trage vasul la marginea masinii, se adauga zaharul, se amesteca bine, apoi se aseaza din nou la un foc tare. Din momentul in care incepe sa clocoteasca toata cantitatea, se mai lasa circa 50 minute si gemul este gata.
Se ridica vasul, se incearca daca este bine legat, procedand in continuare ca si la celelalte gemuri.
Ele se pot prepara din tot felul de fructe : capsuni, fragi, zmeura, prune etc.
1 portocala mare sau doua mici, 1 lamaie, 1 kg zahar, 2 litri apa.
Mod de preparare
Se spala portocala si lamaia si se scurg bine de apa. Se rad pe partea mare a râzatoarei cu coaja cu tot si se fierbe intr-un vas cu 2 litri de apa, pana ce continuitul scade la jumatate.
Se trage vasul la marginea masinii, se adauga zaharul, se amesteca bine, apoi se aseaza din nou la un foc tare. Din momentul in care incepe sa clocoteasca toata cantitatea, se mai lasa circa 50 minute si gemul este gata.
Se ridica vasul, se incearca daca este bine legat, procedand in continuare ca si la celelalte gemuri.
Ele se pot prepara din tot felul de fructe : capsuni, fragi, zmeura, prune etc.
Tag-uri: gem de portocale, gem, portocale |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 23 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :