FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,102
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Aluat frantuzesc

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   pasare   orez   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   pesmet   otet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Aluat frantuzesc

 Q:   Intreaba despre Aluat frantuzesc       
Aluat frantuzescIngrediente:

Făină 500 g, unt 500 g, uiei 10 g, sare.

Mod de preparare:

Din făină, sare, ulei şi apă se prepară un aluat mai moale, care se crestează şi se lasă la rece timp de 20 min. Se întinde apoi aluatul pe planşetă, dandu-i-se o formă dreptunghiulară sau pătrată. Se aşează untul peste foaie şi se întinde pană la circa 10 cm de marginile foii, se acoperă untul cu marginile aluatului, se împătureşte foaia în patru şi se pune la frigider timp de 15 min. Se întinde apoi din nou, repetandu-se operaţia încă de 3- 4 ori. Aluatul franţuzesc se lucrează într-o cameră rece, pe o masă cu blat din marmură sau din oţel inoxidabil, pentru ca untul să nu se înmoaie. în caz că untul iese din aluat se presară locul cu făină şi se împătureşte aluatul cu cicatricea spre interior. Cand se întinde foaia ultima dată, i se dă forma de dreptunghi, care se taie în două, se fac două foi, se aşează în tăvi de aceeaşi mărime şi se coc la cuptor.


Tag-uri: coca, ulei, faina, sare



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 14 November '08


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :