Statistics:
Visits: 1,097 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Aluat frantuzesc
Q: | Intreaba despre Aluat frantuzesc |
Ingrediente:
Făină 500 g, unt 500 g, uiei 10 g, sare.
Mod de preparare:
Din făină, sare, ulei şi apă se prepară un aluat mai moale, care se crestează şi se lasă la rece timp de 20 min. Se întinde apoi aluatul pe planşetă, dandu-i-se o formă dreptunghiulară sau pătrată. Se aşează untul peste foaie şi se întinde pană la circa 10 cm de marginile foii, se acoperă untul cu marginile aluatului, se împătureşte foaia în patru şi se pune la frigider timp de 15 min. Se întinde apoi din nou, repetandu-se operaţia încă de 3- 4 ori. Aluatul franţuzesc se lucrează într-o cameră rece, pe o masă cu blat din marmură sau din oţel inoxidabil, pentru ca untul să nu se înmoaie. în caz că untul iese din aluat se presară locul cu făină şi se împătureşte aluatul cu cicatricea spre interior. Cand se întinde foaia ultima dată, i se dă forma de dreptunghi, care se taie în două, se fac două foi, se aşează în tăvi de aceeaşi mărime şi se coc la cuptor.
Făină 500 g, unt 500 g, uiei 10 g, sare.
Mod de preparare:
Din făină, sare, ulei şi apă se prepară un aluat mai moale, care se crestează şi se lasă la rece timp de 20 min. Se întinde apoi aluatul pe planşetă, dandu-i-se o formă dreptunghiulară sau pătrată. Se aşează untul peste foaie şi se întinde pană la circa 10 cm de marginile foii, se acoperă untul cu marginile aluatului, se împătureşte foaia în patru şi se pune la frigider timp de 15 min. Se întinde apoi din nou, repetandu-se operaţia încă de 3- 4 ori. Aluatul franţuzesc se lucrează într-o cameră rece, pe o masă cu blat din marmură sau din oţel inoxidabil, pentru ca untul să nu se înmoaie. în caz că untul iese din aluat se presară locul cu făină şi se împătureşte aluatul cu cicatricea spre interior. Cand se întinde foaia ultima dată, i se dă forma de dreptunghi, care se taie în două, se fac două foi, se aşează în tăvi de aceeaşi mărime şi se coc la cuptor.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 14 November '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :