FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 812
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Franzelute cu sos de vin

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   orez   pasare   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   otet   pesmet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Franzelute cu sos de vin

 Q:   Intreaba despre Franzelute cu sos de vin       
Franzelute cu sos de vin Ingrediente

Pentru aluat:
350-400 g faina, 100 g unt, 100 g zahar, 20 g drojdie, 3-4 oua, 1 pahar lapte, sare, 100 g unt pentru lucrat (format franzelutele) si pentru uns vasul in care se coc.

Pentru sos de vin (choudeau):
4 galbenusuri, 120 g zahar, 300 g vin alb, 1/2 baton vanilie.

Mod de preparare

Se prepara aluatul la fel ca in reteta precedenta si se pune la crescut. Se ia o cratita de marime potrivita si se unge bine cu unt.

Din aluat, dupa ce a crescut bine, se ia cu mana unsa cate o bucatica (circa 50 g), se trece prin unt topit si se aseaza in cratita unsa. Se pun astfel una langa alta in cratita mai multe bucati de aluat, se lasa sa creasca cat mai mult, pana se considera ca au crescut suficient.

Cu restul de unt se ung franzelutele pe deasupra si se introduc in cuptorul bine incins; se coc 30—40 min, dupa care se scot din cuptor si apoi si din cratita. Se aseaza pe un platou rotund si se servesc calde, cu sos de vin.

Sosul de vin se prepara astfel:
se pune vinul la fiert cu batonul de vanilie, iar galbenusurile se freaca cu zaharul. Dupa ce vinul a dat in fiert, se toarna cate putin peste galbenusurile frecate, amestecandu-se continuu.

Se pune iar pe foc si se amesteca pana se infierbanta bine, dupa care se toarna in sosiera si se serveste la franzelute, fara ca acestea sa se taie; ele se desfac numai unele de altele.

Consumatorul serveste franzeluta de pe platou cu furculita, o pune pe farfuria lui, cu o lingurita pune sos deasupra, dupa care o poate consuma.


Tag-uri: franzelute, sos, vin



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 05 March '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :