Statistics:
Visits: 818 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Franzelute cu sos de vin
Q: | Intreaba despre Franzelute cu sos de vin |
Ingrediente
Pentru aluat:
350-400 g faina, 100 g unt, 100 g zahar, 20 g drojdie, 3-4 oua, 1 pahar lapte, sare, 100 g unt pentru lucrat (format franzelutele) si pentru uns vasul in care se coc.
Pentru sos de vin (choudeau):
4 galbenusuri, 120 g zahar, 300 g vin alb, 1/2 baton vanilie.
Mod de preparare
Se prepara aluatul la fel ca in reteta precedenta si se pune la crescut. Se ia o cratita de marime potrivita si se unge bine cu unt.
Din aluat, dupa ce a crescut bine, se ia cu mana unsa cate o bucatica (circa 50 g), se trece prin unt topit si se aseaza in cratita unsa. Se pun astfel una langa alta in cratita mai multe bucati de aluat, se lasa sa creasca cat mai mult, pana se considera ca au crescut suficient.
Cu restul de unt se ung franzelutele pe deasupra si se introduc in cuptorul bine incins; se coc 30—40 min, dupa care se scot din cuptor si apoi si din cratita. Se aseaza pe un platou rotund si se servesc calde, cu sos de vin.
Sosul de vin se prepara astfel:
se pune vinul la fiert cu batonul de vanilie, iar galbenusurile se freaca cu zaharul. Dupa ce vinul a dat in fiert, se toarna cate putin peste galbenusurile frecate, amestecandu-se continuu.
Se pune iar pe foc si se amesteca pana se infierbanta bine, dupa care se toarna in sosiera si se serveste la franzelute, fara ca acestea sa se taie; ele se desfac numai unele de altele.
Consumatorul serveste franzeluta de pe platou cu furculita, o pune pe farfuria lui, cu o lingurita pune sos deasupra, dupa care o poate consuma.
Pentru aluat:
350-400 g faina, 100 g unt, 100 g zahar, 20 g drojdie, 3-4 oua, 1 pahar lapte, sare, 100 g unt pentru lucrat (format franzelutele) si pentru uns vasul in care se coc.
Pentru sos de vin (choudeau):
4 galbenusuri, 120 g zahar, 300 g vin alb, 1/2 baton vanilie.
Mod de preparare
Se prepara aluatul la fel ca in reteta precedenta si se pune la crescut. Se ia o cratita de marime potrivita si se unge bine cu unt.
Din aluat, dupa ce a crescut bine, se ia cu mana unsa cate o bucatica (circa 50 g), se trece prin unt topit si se aseaza in cratita unsa. Se pun astfel una langa alta in cratita mai multe bucati de aluat, se lasa sa creasca cat mai mult, pana se considera ca au crescut suficient.
Cu restul de unt se ung franzelutele pe deasupra si se introduc in cuptorul bine incins; se coc 30—40 min, dupa care se scot din cuptor si apoi si din cratita. Se aseaza pe un platou rotund si se servesc calde, cu sos de vin.
Sosul de vin se prepara astfel:
se pune vinul la fiert cu batonul de vanilie, iar galbenusurile se freaca cu zaharul. Dupa ce vinul a dat in fiert, se toarna cate putin peste galbenusurile frecate, amestecandu-se continuu.
Se pune iar pe foc si se amesteca pana se infierbanta bine, dupa care se toarna in sosiera si se serveste la franzelute, fara ca acestea sa se taie; ele se desfac numai unele de altele.
Consumatorul serveste franzeluta de pe platou cu furculita, o pune pe farfuria lui, cu o lingurita pune sos deasupra, dupa care o poate consuma.
Tag-uri: franzelute, sos, vin |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 05 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :