Statistics:
Visits: 878 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Buseuri
Q: | Intreaba despre Buseuri |
Ingrediente:
250 g făină, 250 g unt sau 200 g margarina, 1/2 pahar apă, 1/2 lingurită oţet, sare.
Mod de preparare:
Buşeurile se prepară din aluatul preparat ca in reteta foietaj pentru pateuri. Din foaia de aluat întinsă de 0,5 cm grosime, se taie rondele cu ajutorul unui cerc de tablă cu un diametru de 5- 6 cm. Cercul da tablă se dă prin făină ca să nu se prindă de el aluat. La jumătate din numărul de rondele se decupează mijlocul cu un cerc de tablă mai mic sau cu gura unui păhărel. Rondelele întregi se ung pe margine cu ou, iar peste ele se suprapun rondele cu mijlocul găurit, apoi se ung cu ou bătut şi se aşează distanţat pe o tavă umezită cu apă rece. Se coc la cuptor bine încins pană cresc şi se rumenesc.
Rondelele mici scoase din mijlocuri se ung cu ou bătut, se coc şi se folosesc pentru capace la buşeuri. Buşeurile se umplu cu soteuri de legume sau de ciuperci. Se servesc ca aperitive calde.
250 g făină, 250 g unt sau 200 g margarina, 1/2 pahar apă, 1/2 lingurită oţet, sare.
Mod de preparare:
Buşeurile se prepară din aluatul preparat ca in reteta foietaj pentru pateuri. Din foaia de aluat întinsă de 0,5 cm grosime, se taie rondele cu ajutorul unui cerc de tablă cu un diametru de 5- 6 cm. Cercul da tablă se dă prin făină ca să nu se prindă de el aluat. La jumătate din numărul de rondele se decupează mijlocul cu un cerc de tablă mai mic sau cu gura unui păhărel. Rondelele întregi se ung pe margine cu ou, iar peste ele se suprapun rondele cu mijlocul găurit, apoi se ung cu ou bătut şi se aşează distanţat pe o tavă umezită cu apă rece. Se coc la cuptor bine încins pană cresc şi se rumenesc.
Rondelele mici scoase din mijlocuri se ung cu ou bătut, se coc şi se folosesc pentru capace la buşeuri. Buşeurile se umplu cu soteuri de legume sau de ciuperci. Se servesc ca aperitive calde.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 29 November '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :