Statistics:
Visits: 996 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Tarte cu caise
Q: | Intreaba despre Tarte cu caise |
Se prepara la fel ca tartele cu capsune, cu deosebirea ca in loc de capsune se folosesc caise, care se aleg nu prea rascoapte.
Caisele se spala, se taie in doua, li se scot samburii, se aseaza intr-o cratita (cu taietura in sus), peste ele se toarna sirop bine legat (200 g zahar, 100 ml apa) si se dau in cateva clocote.
Se scot apoi din sirop scurgandu-se bine si se aseaza cate 2—3 jumatati de caise peste crema de vanilie pusa din timp in cosuletele de aluat (tarte) preparate conform indicatiilor date la reteta "Aluat pentru tarte dulci".
La urma, cand s-au racit caisele, se pensuleaza (glaseaza) pe deasupra cu siropul ramas a carui consistenta se mareste prin incalzire, sau se glaseaza cu jeleu de fructe incalzit.
Caisele se spala, se taie in doua, li se scot samburii, se aseaza intr-o cratita (cu taietura in sus), peste ele se toarna sirop bine legat (200 g zahar, 100 ml apa) si se dau in cateva clocote.
Se scot apoi din sirop scurgandu-se bine si se aseaza cate 2—3 jumatati de caise peste crema de vanilie pusa din timp in cosuletele de aluat (tarte) preparate conform indicatiilor date la reteta "Aluat pentru tarte dulci".
La urma, cand s-au racit caisele, se pensuleaza (glaseaza) pe deasupra cu siropul ramas a carui consistenta se mareste prin incalzire, sau se glaseaza cu jeleu de fructe incalzit.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 06 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :