Statistics:
Visits: 1,099 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Aluat frantuzesc economic
Q: | Intreaba despre Aluat frantuzesc economic |
Ingrediente:
Făină 500 g, margarina 500 g, ulei 10 g, sare.
Mod de preparare:
Margarina se amestecă cu furculiţa cu 150 g făină, se pune la rece. Restul de făină se amestecă cu apă, sare şi ulei, preparandu-se un aluat moale, se crestează şi se lasa la rece timp de 20 min. Se întinde aluatul pe planşetă, dandu-i-se o formă dreptunghiulară. Separat se întinde amestecul de margarina şi făină, obţimndu-se un dreptunghi mai mic, care se aşează peste aluat, se întorc marginile aluatului peste foaia cu margarina, se împătureşte foaia în patru şi se dă la rece timp de 15 min. Se întinde foaia din nou şi se repetă cperaţia de încă 3- 4 ori. Cand se întinde foaia ultima dată, i se dă forma de dreptunghi, care se taie in două, se fac două foi, se aşează în tăvi de aceeaşi mărime şi se coc la cuptor. Aluatul acesta se lucrează într-o cameră rece, pe o masă din metal inoxidabil sau marmură, iar aluaturile se amestecă mai mult cu cuţitul.
Făină 500 g, margarina 500 g, ulei 10 g, sare.
Mod de preparare:
Margarina se amestecă cu furculiţa cu 150 g făină, se pune la rece. Restul de făină se amestecă cu apă, sare şi ulei, preparandu-se un aluat moale, se crestează şi se lasa la rece timp de 20 min. Se întinde aluatul pe planşetă, dandu-i-se o formă dreptunghiulară. Separat se întinde amestecul de margarina şi făină, obţimndu-se un dreptunghi mai mic, care se aşează peste aluat, se întorc marginile aluatului peste foaia cu margarina, se împătureşte foaia în patru şi se dă la rece timp de 15 min. Se întinde foaia din nou şi se repetă cperaţia de încă 3- 4 ori. Cand se întinde foaia ultima dată, i se dă forma de dreptunghi, care se taie in două, se fac două foi, se aşează în tăvi de aceeaşi mărime şi se coc la cuptor. Aluatul acesta se lucrează într-o cameră rece, pe o masă din metal inoxidabil sau marmură, iar aluaturile se amestecă mai mult cu cuţitul.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 14 November '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :