Statistics:
Visits: 916 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Carne cu mazare
Q: | Intreaba despre Carne cu mazare |
Ingrediente
600 g carne, 100 ml ulei sau untură, 150 g ceapă, 1 lingură de bulion, 1 kg mazăre boabe, 2-3 roşii, 1 legătură de mărar, 1 lingură de zahăr, sare, 1 lingură de făină.
Mod de preparare
Se taie carnea în bucăţi (una sau două la porţie), se sărează puţin şi se prăjeşte în ulei înfierbantat pană începe să se rumenească. Se scoate apoi în alt vas, iar în uleiul rămas se căleşte ceapa tăiată foarte mărunt, se adaugă făina şi împreună se mai călesc puţin, apoi se adaugă bulionul şi se stinge cu apa caldă sau cu supă de oase, lăsîndu-se să fiarbă 5—6 min, după care se strecoară peste carne.
Dacă ceapa a fost tăiată foarte mărunt şi s-a topit, nu mai este nevoie să se strecoare sosul. Cand carnea este gata, se adaugă mazăre fiartă sau din conserve, roşiile şi mărarul tăiate mărunt şi se potriveşte de sare la gust.
Cui îi place poate adăuga şi puţin zahăr. La urmă se fierb împreună 5—6 min.
600 g carne, 100 ml ulei sau untură, 150 g ceapă, 1 lingură de bulion, 1 kg mazăre boabe, 2-3 roşii, 1 legătură de mărar, 1 lingură de zahăr, sare, 1 lingură de făină.
Mod de preparare
Se taie carnea în bucăţi (una sau două la porţie), se sărează puţin şi se prăjeşte în ulei înfierbantat pană începe să se rumenească. Se scoate apoi în alt vas, iar în uleiul rămas se căleşte ceapa tăiată foarte mărunt, se adaugă făina şi împreună se mai călesc puţin, apoi se adaugă bulionul şi se stinge cu apa caldă sau cu supă de oase, lăsîndu-se să fiarbă 5—6 min, după care se strecoară peste carne.
Dacă ceapa a fost tăiată foarte mărunt şi s-a topit, nu mai este nevoie să se strecoare sosul. Cand carnea este gata, se adaugă mazăre fiartă sau din conserve, roşiile şi mărarul tăiate mărunt şi se potriveşte de sare la gust.
Cui îi place poate adăuga şi puţin zahăr. La urmă se fierb împreună 5—6 min.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 26 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :