Statistics:
Visits: 974 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Supa crema de mazare verde
Q: | Intreaba despre Supa crema de mazare verde |
Ingrediente
600 g mazăre verde boabe proaspătă sau din conservă, 100 g unt, 50 g făină, 100 g smantană, 2 gălbenuşuri, sare, 200 g crutoane de franzelă.
Mod de preparare
Se pune mazărea la fiert in apă clocotită şi sare. Apa in care se fierbe mazărea nu trebuie să depăşească cantitatea necesară pentru cremă. Separat se căleşte făina cu unt până se rumeneşte puţin, se stinge cu supă in care fierbe mazărea şi se răstoarnă peste mazăre.
Când bobul de mazăre este fiert, se trece totul prin sită şi se mai dă intr-un clocot, apoi se ia vasul de pe foc şi când supa s-a răcit puţin se drege cu ouă şi smantană. Se serveşte cu crutoane de franzelă.
600 g mazăre verde boabe proaspătă sau din conservă, 100 g unt, 50 g făină, 100 g smantană, 2 gălbenuşuri, sare, 200 g crutoane de franzelă.
Mod de preparare
Se pune mazărea la fiert in apă clocotită şi sare. Apa in care se fierbe mazărea nu trebuie să depăşească cantitatea necesară pentru cremă. Separat se căleşte făina cu unt până se rumeneşte puţin, se stinge cu supă in care fierbe mazărea şi se răstoarnă peste mazăre.
Când bobul de mazăre este fiert, se trece totul prin sită şi se mai dă intr-un clocot, apoi se ia vasul de pe foc şi când supa s-a răcit puţin se drege cu ouă şi smantană. Se serveşte cu crutoane de franzelă.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 16 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :