FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 901
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Blat cu samburi de caise

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   orez   pasare   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   otet   pesmet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Blat cu samburi de caise

 Q:   Intreaba despre Blat cu samburi de caise       
Blat cu samburi de caiseIngrediente

6 oua, 200 g zahar, 100 g miez de samburi de caise, 100 g faina, 1 lingura pesmet, 20 ml ulei, 1 lingura de apa.

Mod de preparare

Se toarna galbenusurile intr-un castron, se adauga jumatate din zahar, apa, uleiul si se freaca 10—15 min, dupa care se adauga:
faina, pesmetul, albusurile batute cu 50 g zahar si miezul de caise pregatit in prealabil astfel:
samburii de caise (miez) se oparesc cu apa clocotita, se lasa sa stea pana se racesc putin, apoi se curata de pielita si se usuca bine.

Dupa aceea se pune la topit restul de zahar (50 g) fara apa, amestecandu-se continuu cu coada unei linguri de lemn pana se va carameliza usor si se adauga miezul de caise tocat cu cutitul; se amesteca 1—2 min pe foc moale si se rastoarna intr-o tava unsa cu ulei.

Dupa racire se zdrobeste si se cerne prin sita de malai. In continuare se procedeaza la fel ca la blatul alb.


Tag-uri: blat, caise, samburi



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 08 March '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :