Statistics:
Visits: 906 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Blat cu samburi de caise
Q: | Intreaba despre Blat cu samburi de caise |
Ingrediente
6 oua, 200 g zahar, 100 g miez de samburi de caise, 100 g faina, 1 lingura pesmet, 20 ml ulei, 1 lingura de apa.
Mod de preparare
Se toarna galbenusurile intr-un castron, se adauga jumatate din zahar, apa, uleiul si se freaca 10—15 min, dupa care se adauga:
faina, pesmetul, albusurile batute cu 50 g zahar si miezul de caise pregatit in prealabil astfel:
samburii de caise (miez) se oparesc cu apa clocotita, se lasa sa stea pana se racesc putin, apoi se curata de pielita si se usuca bine.
Dupa aceea se pune la topit restul de zahar (50 g) fara apa, amestecandu-se continuu cu coada unei linguri de lemn pana se va carameliza usor si se adauga miezul de caise tocat cu cutitul; se amesteca 1—2 min pe foc moale si se rastoarna intr-o tava unsa cu ulei.
Dupa racire se zdrobeste si se cerne prin sita de malai. In continuare se procedeaza la fel ca la blatul alb.
6 oua, 200 g zahar, 100 g miez de samburi de caise, 100 g faina, 1 lingura pesmet, 20 ml ulei, 1 lingura de apa.
Mod de preparare
Se toarna galbenusurile intr-un castron, se adauga jumatate din zahar, apa, uleiul si se freaca 10—15 min, dupa care se adauga:
faina, pesmetul, albusurile batute cu 50 g zahar si miezul de caise pregatit in prealabil astfel:
samburii de caise (miez) se oparesc cu apa clocotita, se lasa sa stea pana se racesc putin, apoi se curata de pielita si se usuca bine.
Dupa aceea se pune la topit restul de zahar (50 g) fara apa, amestecandu-se continuu cu coada unei linguri de lemn pana se va carameliza usor si se adauga miezul de caise tocat cu cutitul; se amesteca 1—2 min pe foc moale si se rastoarna intr-o tava unsa cu ulei.
Dupa racire se zdrobeste si se cerne prin sita de malai. In continuare se procedeaza la fel ca la blatul alb.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 08 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :