Statistics:
Visits: 1,596 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Pasca cu smantana
Q: | Intreaba despre Pasca cu smantana |
Aluatul, si pregatirea pascai se face la fel ca in reteta precedenta, cu deosebirea ca in loc de crema de nuci, se prepara smantana astfel:
intr-un castron se pun 2—3 pumni de malai, se acopera castronul cu tifon pus in doua, se toarna deasupra 600 g smantana proaspata, groasa si fara zer si se lasa cateva ore, timp in care malaiul absoarbe restul de zer.
Apoi se pune smantana intr-un castron, se adauga zaharul, mirodenii dupa gust, 4—5 galbenusuri, 2 linguri de faina, 100 g stafide. Se amesteca si la urma se introduc in compozitie 2—3 albusuri batute spuma.
Se mai amesteca usor si se pune umplutura in forma de copt captusita cu aluat (care se aranjeaza din timp si se lasa sa creasca). Se netezeste si se introduce in cuptor, sa se coaca la foc potrivit. Se scoate din tava dupa ce s-a racit.
intr-un castron se pun 2—3 pumni de malai, se acopera castronul cu tifon pus in doua, se toarna deasupra 600 g smantana proaspata, groasa si fara zer si se lasa cateva ore, timp in care malaiul absoarbe restul de zer.
Apoi se pune smantana intr-un castron, se adauga zaharul, mirodenii dupa gust, 4—5 galbenusuri, 2 linguri de faina, 100 g stafide. Se amesteca si la urma se introduc in compozitie 2—3 albusuri batute spuma.
Se mai amesteca usor si se pune umplutura in forma de copt captusita cu aluat (care se aranjeaza din timp si se lasa sa creasca). Se netezeste si se introduce in cuptor, sa se coaca la foc potrivit. Se scoate din tava dupa ce s-a racit.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 05 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :