Statistics:
Visits: 913 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Macaroane gratinate
Q: | Intreaba despre Macaroane gratinate |
Ingrediente :
Macaroane 500 g, ficat de porc 400 g, unt 125 g, ceapă 100 g, ouă 4 buc, pesmet 25 g, caşcaval 150 g, roşii 600 g, făină 50 g, smantană 200 g, zahăr 10 g, piper, sare.
Mod de preparare :
Macaroanele se rup în două şi se pun la fiert în apă clocotită cu sare. Se fierb 30 min., se scurg, se pun într-o strecurătoare si se trec printr-un jet de apă rece. Ceapa se toacă mărunt si se căleşte în 50 g unt. Se adaugă ficatul tăiat in buraţi si se trag împreună sub capac pană ce ficatul a început să se rumenească, se ia de pe foc, se lasă să se răcească şi se trece prin maşina de tocat. Se amestecă ficatul cu ouăle bătute, 75 g caşcaval si macaroanele şi se aşază într-un vas de cuptor uns cu unt si presărat cu pesmet. Se baga vasul la cuptor timp de 30 min. Roşiile se zdrobesc, se fierb 20 min. sub capac şi se pasează printr-o sită. Se înfierbantă ,100 g unt, se adaugă făina, se stinge cu roşiile şi se fierbe 20 min. Se adaugă smantană şi se potriveşte gustul cu zahăr si sare. La servit, la fiecare porţie de macaroane, se adaugă sos de roşii şi se presară cu caşcaval ras.
Macaroane 500 g, ficat de porc 400 g, unt 125 g, ceapă 100 g, ouă 4 buc, pesmet 25 g, caşcaval 150 g, roşii 600 g, făină 50 g, smantană 200 g, zahăr 10 g, piper, sare.
Mod de preparare :
Macaroanele se rup în două şi se pun la fiert în apă clocotită cu sare. Se fierb 30 min., se scurg, se pun într-o strecurătoare si se trec printr-un jet de apă rece. Ceapa se toacă mărunt si se căleşte în 50 g unt. Se adaugă ficatul tăiat in buraţi si se trag împreună sub capac pană ce ficatul a început să se rumenească, se ia de pe foc, se lasă să se răcească şi se trece prin maşina de tocat. Se amestecă ficatul cu ouăle bătute, 75 g caşcaval si macaroanele şi se aşază într-un vas de cuptor uns cu unt si presărat cu pesmet. Se baga vasul la cuptor timp de 30 min. Roşiile se zdrobesc, se fierb 20 min. sub capac şi se pasează printr-o sită. Se înfierbantă ,100 g unt, se adaugă făina, se stinge cu roşiile şi se fierbe 20 min. Se adaugă smantană şi se potriveşte gustul cu zahăr si sare. La servit, la fiecare porţie de macaroane, se adaugă sos de roşii şi se presară cu caşcaval ras.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 15 May '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :