FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,138
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Referat despre Saul David si Solomon - a doua parte

Tag-uri Populare


razboi   tara   domnie   regi   istorie   antichitate   drepturi   civilizatie   lupta   politica   intregire   voievod   romani   daci   unire   investigatie   otrava   crima   omor   personalitati   revolutie   egiptul antic   guvern   interese   contraspionaj   spionaj   referat   india   grecia   evul mediu   cultura   egipt   evrei   familie   relatii   opere  

All Tags

Famous Forum

 

Referat despre Saul David si Solomon - a doua parte

 Q:   Intreaba despre Referat despre Saul David si Solomon - a doua parte       
Referat despre Saul David si Solomon - a doua parte In lunga sa domnie de 33 de ani David a creat, dintr-o slaba confederatie de. clanuri si triburi, un regat centralizat puternic. Inzestrat si cu remarcabile daruri artistice David avea insa un caracter nu lipsit de flagrante contradic tii, fapt care a facut ca ultimii ani ai domniei sa-i fie tulburati de nemultumiri interne, de gelozii si de discordii familiale. Cu toate acestea, David ramine marele rege din istoria evreilor si in epoca sa unul din marii suverani din intreg Orientul Apropiat.

Fiul sau Solomon (circa 961-922 i.e.n.), care n-a fost un militar, un cuce ritor, ci un mare organizator, diplomat si constructor, a dus regatul Israelu lui la un inalt nivel de prosperitate economica. Atributul de onoare pe care i 1-a conferit traditia este intelepciunea; motiv pentru care a fost considerat ca autor al unor importante opere literare, in primul rand sapientiale: Proverbele, inelepciunea lui Solomon, Eclesiastul, Cintarea Cintarilor s.a.

Figura tipica de monarh oriental absolut, Solomon a stabilit mai intii importante relatii diplomatice (cu Egiptul, cu Tirul, cu regatul Saba, s.a.). Si-a asigurat iesirea la mare anexind si ultima fortareata Geser din Canaan, unul din marile antrepozite pentru comertul cu Orientul Apropiat. A construit la Marea Rosie portul Etziongaber, totodata mare santier naval si cel mai impor tant centru pentru prelucrarea aramei din Orientul Antic. A creat o importanta intreprindere de stat pentru comertul maritim; a fortificat punctele ce comandau marile drumuri comerciale care traversau Palestina din Egipt pana in Ba bilon si de la Marea Mediterana spre tinuturile Indiei; a garantat siguranta caravanelor negustorilor, percepand in schimb taxe speciale de tranzit.

A in curajat dezvoltarea prelucrarii metalelor (in special a fierului), aducand mes teri din Fenicia; iar din Tir, marinari si mesteri constructori de corabii. Minele din Edom si comertul de cai au devenit monopol regal. Dispunand in felul acesta de imense resurse economice, Solomon a importat (iar o parte din cantitatile importate le exporta in alte tari) lemn de cedru, de brad, de abanos si santal, fildes si piei de pantera, pietre pretioase si semipretioase, aur si argint, cai si cere de lupta (de unde si faima uriaselor „grajduri ale lui Solomon").


Tag-uri: solomon, saul david, referat



Categorie: Istorie si Civilizatie  - ( Istorie si Civilizatie - Archiva)

Data Adaugarii: 03 January '11


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :