Statistics:
Visits: 1,039 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Gogosi din aluat oparit
Q: | Intreaba despre Gogosi din aluat oparit |
Ingrediente :
Făină 300 g, unt 150 g, lapte 250 ml, zahăr 50 g, ouă 8 buc, untură 250 g, zahăr pudră 100 g, sirop de zmeură 350 g.
Mod de preparare :
Laptele se pune la fiert împreună cu untul, zahărul şi puţină sare. Cand a dat în clocot, se toarnă toată făina deodată şi se amestecă repede cu o paletă, pană ce coca se deslipeşte de pe pereţi şi de pe fundul vasului. Se ia de pe foc şi se amestecă în continuare, pană ce aluatul s-a răcorit. Se adaugă ouăle, unul cate unul, amestecandu-se după fiecare, pană ce acesta s-a încorporat complet. Aluatul astfel preparat trebuie să fie potrivit de moale pentru a putea fi lucrat cu uşurinţă. Se iau cu o linguriţă bucăţi de cocă de mărimea unei nuci şi se prăjesc în untură fierbinte, se rumenesc pe ambele părţi se scot cu o spumieră pe un platou şi se presară cu zahăr pudră. La servit se adaugă sirop la fiecare porţie.
Făină 300 g, unt 150 g, lapte 250 ml, zahăr 50 g, ouă 8 buc, untură 250 g, zahăr pudră 100 g, sirop de zmeură 350 g.
Mod de preparare :
Laptele se pune la fiert împreună cu untul, zahărul şi puţină sare. Cand a dat în clocot, se toarnă toată făina deodată şi se amestecă repede cu o paletă, pană ce coca se deslipeşte de pe pereţi şi de pe fundul vasului. Se ia de pe foc şi se amestecă în continuare, pană ce aluatul s-a răcorit. Se adaugă ouăle, unul cate unul, amestecandu-se după fiecare, pană ce acesta s-a încorporat complet. Aluatul astfel preparat trebuie să fie potrivit de moale pentru a putea fi lucrat cu uşurinţă. Se iau cu o linguriţă bucăţi de cocă de mărimea unei nuci şi se prăjesc în untură fierbinte, se rumenesc pe ambele părţi se scot cu o spumieră pe un platou şi se presară cu zahăr pudră. La servit se adaugă sirop la fiecare porţie.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 15 May '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :