Statistics:
Visits: 760 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Gnocchi gratinati II
Q: | Intreaba despre Gnocchi gratinati II |
Ingrediente :
Făină 475 g, unt 200 g, caşcaval 200 g, ouă 5 buc, lapte 350 ml, pesmet 25 g, sare.
Mod de preparare :
Se pune la fiert o cantitate de 1 litru de apă cu sare şi 100 g unt. îndată ce apa a dat în clocot, se pune o cantitate de 400 g făină şi se amestecă pană ce se îngroaşe şi se ia vasul de pe foc. Din acest aluat se iau cu linguriţa bucăţi de mărimea unei cireşi şi se fierb în apă cu sare. Cand sunt fierte, se ridică deasupra. Se înfierbantă 50 g unt, se adaugă 75 g făină, se căleşte, se stinge cu lapte şi se amestecă bine. Se lasă să se răcească, se adaugă ouăle, unul cate unul, şi jumătate din cantitatea de caşcaval ras. La sfarşit se adaugă gnochhii şi se amestecă. Se pune compoziţia într-un vas de cuptor uns cu unt şi presărat cu pesmet. Pe deasupra se presară restul de caşcaval, se aşează peste caşcaval bucăţi mici de unt, se baga vasul la cuptor pentru gratinare.
Făină 475 g, unt 200 g, caşcaval 200 g, ouă 5 buc, lapte 350 ml, pesmet 25 g, sare.
Mod de preparare :
Se pune la fiert o cantitate de 1 litru de apă cu sare şi 100 g unt. îndată ce apa a dat în clocot, se pune o cantitate de 400 g făină şi se amestecă pană ce se îngroaşe şi se ia vasul de pe foc. Din acest aluat se iau cu linguriţa bucăţi de mărimea unei cireşi şi se fierb în apă cu sare. Cand sunt fierte, se ridică deasupra. Se înfierbantă 50 g unt, se adaugă 75 g făină, se căleşte, se stinge cu lapte şi se amestecă bine. Se lasă să se răcească, se adaugă ouăle, unul cate unul, şi jumătate din cantitatea de caşcaval ras. La sfarşit se adaugă gnochhii şi se amestecă. Se pune compoziţia într-un vas de cuptor uns cu unt şi presărat cu pesmet. Pe deasupra se presară restul de caşcaval, se aşează peste caşcaval bucăţi mici de unt, se baga vasul la cuptor pentru gratinare.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 15 May '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :