Statistics:
Visits: 1,041 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Fazan cu varza
Q: | Intreaba despre Fazan cu varza |
Ingrediente:
Fazan 1 buc, ulei 150 g, varză murată 1,5 kg, costiţă afumată 150 g, zarzavat de supă 150 g, piper, sare.
Mod de preparare:
Fazanul, înainte de a fi gătit, trebuie să se fezandeze timp de 5- 8 zile într-un loc rece, apoi i se smulg penele, se trece printr-o flacără, se scot intestinele şi măruntaiele, se spală, se şterge şi se freacă cu sare. Se răsucesc aripile după gat şi se introduc picioarele în tăietura prin care s-au scos intestinele. Se aşează fazanul într-o tavă cu ulei, se pune alături zarzavatul de supă dat pe razătoare şi se dă tava la cuptor, stropindu-se din cand în cand fazanul cu sosul format în tavă. Cand este gata, se scoate din cuptor şi se taie in porţii, iar sosul se pasează. Varza se spală, se scurge, se taie fideluţă şi se căleşte în restul de ulei. Se adaugă piper boabe şi se ţine pe foc, pană ce varza este moale. Costiţa afumată se fierbe 30 min. în apă. La servit, la fiecare porţie, se pune o bucată de carne şi o cantitate corespunzătoare de varză, peste carne se pune o felie de costiţă şi sos.
Fazan 1 buc, ulei 150 g, varză murată 1,5 kg, costiţă afumată 150 g, zarzavat de supă 150 g, piper, sare.
Mod de preparare:
Fazanul, înainte de a fi gătit, trebuie să se fezandeze timp de 5- 8 zile într-un loc rece, apoi i se smulg penele, se trece printr-o flacără, se scot intestinele şi măruntaiele, se spală, se şterge şi se freacă cu sare. Se răsucesc aripile după gat şi se introduc picioarele în tăietura prin care s-au scos intestinele. Se aşează fazanul într-o tavă cu ulei, se pune alături zarzavatul de supă dat pe razătoare şi se dă tava la cuptor, stropindu-se din cand în cand fazanul cu sosul format în tavă. Cand este gata, se scoate din cuptor şi se taie in porţii, iar sosul se pasează. Varza se spală, se scurge, se taie fideluţă şi se căleşte în restul de ulei. Se adaugă piper boabe şi se ţine pe foc, pană ce varza este moale. Costiţa afumată se fierbe 30 min. în apă. La servit, la fiecare porţie, se pune o bucată de carne şi o cantitate corespunzătoare de varză, peste carne se pune o felie de costiţă şi sos.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 11 November '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :