Statistics:
Visits: 1,193 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Fazan cu mere
Q: | Intreaba despre Fazan cu mere |
Ingrediente :
Fazan 1 buc, ulei 50 g, unt 50 g, coniac 50 ml, vin 100 ml, mere 1,5 kg, sare.
Mod de preparare :
Fazanul înainte de a fi gătit trebuie să se fezandeze timp de 5-8 zile la rece, apoi i se smulg penele, se trece printr-o flacără, se scot intestinele, se spală, se şterge bine şi se freacă cu sare. Se răsucesc aripile după gat şi se introduc picioarele în tăietura prin care s-au scos intestinele. Se aşează fazanul într-un vas în care s-a pus uleiul, se frige la cuptor sub capac, avand grijă să întoarcem fazanul ca să se rumenească în mod egal. După ce este gata, se stinge cu vin şi coniac şi se mai fierbe 5 min. Merele se taie în sferturi, se curăţă de coajă şi seminţe şi se sotează în unt. Se porţionează fazanul, sosul se pune într-o sosieră, iar la servire se pune, la fiecare porţie, o bucată de carne, o cantitate de mere şi o lingură de sos, care se toarnă peste bucata de carne.
Fazan 1 buc, ulei 50 g, unt 50 g, coniac 50 ml, vin 100 ml, mere 1,5 kg, sare.
Mod de preparare :
Fazanul înainte de a fi gătit trebuie să se fezandeze timp de 5-8 zile la rece, apoi i se smulg penele, se trece printr-o flacără, se scot intestinele, se spală, se şterge bine şi se freacă cu sare. Se răsucesc aripile după gat şi se introduc picioarele în tăietura prin care s-au scos intestinele. Se aşează fazanul într-un vas în care s-a pus uleiul, se frige la cuptor sub capac, avand grijă să întoarcem fazanul ca să se rumenească în mod egal. După ce este gata, se stinge cu vin şi coniac şi se mai fierbe 5 min. Merele se taie în sferturi, se curăţă de coajă şi seminţe şi se sotează în unt. Se porţionează fazanul, sosul se pune într-o sosieră, iar la servire se pune, la fiecare porţie, o bucată de carne, o cantitate de mere şi o lingură de sos, care se toarnă peste bucata de carne.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 10 November '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :