Statistics:
Visits: 965 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Fasole verde gratinata
Q: | Intreaba despre Fasole verde gratinata |
Ingrediente
Pentru şase porţii: 1 kg fasole tanără, 3 ouă, 100 g unt, 60 g făină, 100 g caşcaval, 1/4 I lapte, piper, sare.
Mod de preparare
Se curăţă fasolea, se spală şi se pune la fiert in apă clocotită cu sare. După ce s-a fiert, se scurge de apă, se răceşte cu apă rece şi se lasă la scurs pe strecurătoare. intre timp, se pun 50 g unt intr-o cratiţă, se adaugă făina şi se căleşte 3—4 min, după care se stinge cu laptele călduţ şi se amestecă, fierbapdu-se pană ce sosul se ingroaşă.
Se ia sosul de pe foc şi, după ce s-a răcit, se adaugă in cratiţă fasolea fiartă, sare, piper, după gust, ouă bătute ca pentru omletă, o parte din caşcaval ras, se amestecă bine şi se aşază intr-o formă sau intr-o tavă unsă cu restul de unt.
După ce se nivelează, compoziţia se presară cu restul de caşcaval ras şi se introduce in cuptor. Se coace pană se va rumeni frumos suprafaţa gratenului de fasole.
Pentru şase porţii: 1 kg fasole tanără, 3 ouă, 100 g unt, 60 g făină, 100 g caşcaval, 1/4 I lapte, piper, sare.
Mod de preparare
Se curăţă fasolea, se spală şi se pune la fiert in apă clocotită cu sare. După ce s-a fiert, se scurge de apă, se răceşte cu apă rece şi se lasă la scurs pe strecurătoare. intre timp, se pun 50 g unt intr-o cratiţă, se adaugă făina şi se căleşte 3—4 min, după care se stinge cu laptele călduţ şi se amestecă, fierbapdu-se pană ce sosul se ingroaşă.
Se ia sosul de pe foc şi, după ce s-a răcit, se adaugă in cratiţă fasolea fiartă, sare, piper, după gust, ouă bătute ca pentru omletă, o parte din caşcaval ras, se amestecă bine şi se aşază intr-o formă sau intr-o tavă unsă cu restul de unt.
După ce se nivelează, compoziţia se presară cu restul de caşcaval ras şi se introduce in cuptor. Se coace pană se va rumeni frumos suprafaţa gratenului de fasole.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 19 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :