Statistics:
Visits: 987 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Fasole conservata in ulei II
Q: | Intreaba despre Fasole conservata in ulei II |
Ingrediente
7 kg fasole grasa (lata), 5 kg rosii, 1 kg ceapa, 1 litru ulei, 2 legaturi patrunjel, sare, piper.
Mod de preparare
Se curata ceapa, se spala si se taie in feliute subtiri. Se incinge intr-un vas (mai mare), jumatate din cantitatea de ulei, se introduce ceapa si se amesteca pana se inmoaie.
Se adauga fasolea care a fost curatata, rupta in doua, spalata si scursa bine de apa. Se amesteca, se adauga restul de ulei si se acopera vasul cu un capac pentru ca sa se inabusa bine. Se intervine din cand in cand cu o lingura de lemn, si cand fasolea este aproape gata, se adauga rosiile care au fost oparite, curatate de pielite si taiate in felii subtiri.
Se mai lasa sa fiarba la un fod mic, miscand vasul si ameptecand usor cu o lingura de lemn, cu grija, pentru a nu sfarama fasolea. Intre timp, se presara deasupra patrunjel verde, tocat fin si se potriveste de sare si piper.
Cand fasolea este complet fiarta, sosul a mai scazut si uleiul s-a ridicat deasupra, mancarea este gata si se da jos. Se sterilizeaza prima zi 30 minute si a doua zi 10—15 minute.
7 kg fasole grasa (lata), 5 kg rosii, 1 kg ceapa, 1 litru ulei, 2 legaturi patrunjel, sare, piper.
Mod de preparare
Se curata ceapa, se spala si se taie in feliute subtiri. Se incinge intr-un vas (mai mare), jumatate din cantitatea de ulei, se introduce ceapa si se amesteca pana se inmoaie.
Se adauga fasolea care a fost curatata, rupta in doua, spalata si scursa bine de apa. Se amesteca, se adauga restul de ulei si se acopera vasul cu un capac pentru ca sa se inabusa bine. Se intervine din cand in cand cu o lingura de lemn, si cand fasolea este aproape gata, se adauga rosiile care au fost oparite, curatate de pielite si taiate in felii subtiri.
Se mai lasa sa fiarba la un fod mic, miscand vasul si ameptecand usor cu o lingura de lemn, cu grija, pentru a nu sfarama fasolea. Intre timp, se presara deasupra patrunjel verde, tocat fin si se potriveste de sare si piper.
Cand fasolea este complet fiarta, sosul a mai scazut si uleiul s-a ridicat deasupra, mancarea este gata si se da jos. Se sterilizeaza prima zi 30 minute si a doua zi 10—15 minute.
Tag-uri: fasole, ulei, conservare |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 19 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :