Statistics:
Visits: 734 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Supa de dovlecei
Q: | Intreaba despre Supa de dovlecei |
Ingrediente
1 kg dovlecei, 1 morcov sau 1 legătură de morcovi noi, 1-2 rădăcini de pătrunjel, 1 ceapă, 50 g unt, 60 g orez, 30 g făină, 1 legătură de mărar, 1 gălbenuş de ou, 2-3 linguri de smantană, sare, piper şi, după gust, zeamă de lămâie.
Mod de preparare
Zarzavatul, curăţat şi spălat, se taie mărunt şi se pune la fiert cu apă şi sare. După ce este aproape fiert, se adaugă dovleceii raşi de coajă şi tăiaţi in cubuleţe, orezul spălat şi se lasă să fiarbă 15-20 min.
Intre timp, se prepară, din unt şi făină, un sos alb şi se adaugă la supă; de asemenea, se adaugă mărar tăiat mărunt, sare, piper şi zeamă de lămâie după gust.
După ce s-a luat supa de pe foc, se lasă 10-15 min la o parte, apoi se drege cu gălbenuş de ou şi cu smantană.
1 kg dovlecei, 1 morcov sau 1 legătură de morcovi noi, 1-2 rădăcini de pătrunjel, 1 ceapă, 50 g unt, 60 g orez, 30 g făină, 1 legătură de mărar, 1 gălbenuş de ou, 2-3 linguri de smantană, sare, piper şi, după gust, zeamă de lămâie.
Mod de preparare
Zarzavatul, curăţat şi spălat, se taie mărunt şi se pune la fiert cu apă şi sare. După ce este aproape fiert, se adaugă dovleceii raşi de coajă şi tăiaţi in cubuleţe, orezul spălat şi se lasă să fiarbă 15-20 min.
Intre timp, se prepară, din unt şi făină, un sos alb şi se adaugă la supă; de asemenea, se adaugă mărar tăiat mărunt, sare, piper şi zeamă de lămâie după gust.
După ce s-a luat supa de pe foc, se lasă 10-15 min la o parte, apoi se drege cu gălbenuş de ou şi cu smantană.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 12 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :