Statistics:
Visits: 1,135 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Despre prepararea sosurilor reci
Q: | Intreaba despre Despre prepararea sosurilor reci |
Ingrediente
Maioneza
2 galbenusuri, 300 ml untdelemn, 2 lingurite mustar, o lamaie, sare.
Mod de preparare
Se aseaza galbenusurile intr-un castron si se adauga mustarul. Se freaca cu o lingura de lemn, intotdeauna in acelasi sens ca sa nu se taie compozitia. Dupa cateva minute se toarna untdelemnul, putin cate putin, frecand incontinuu.
Cand maioneza incepe sa se lege, se picura incet si zeama de lamaie. Se adauga sare dupa gust, apoi se controleaza daca maioneza este potrivit de acra si sarata. Pentru ca maioneza sa se lege bine se recomanda ca la inceput sa se adauge mustarul, ouale sa fie proaspete, iar uleiul sa nu fie prea rece.
Ouale pot fi unul fiert si unul crud sau chiar ambele crude. Cand se intampla sa se taie maioneza, adica untdelemnul sa se separe de galbenusuri, deoarece untdelemnul a fost turnat prea mult odata, se adauga o lingurita de apa rece.
Mai repede insa se repara cu o lingurita de cartofi fierti, raciti si trecuti prin sita. Cand insa aceste metode nu au reusit, se face alta maioneza in care se incorporeaza sosul taiat, adaugandu-l cu multa atentie tot asa putin cate putin.
Maioneza se poate prepara dupa aceste explicatii si fara mustar.
Maioneza
2 galbenusuri, 300 ml untdelemn, 2 lingurite mustar, o lamaie, sare.
Mod de preparare
Se aseaza galbenusurile intr-un castron si se adauga mustarul. Se freaca cu o lingura de lemn, intotdeauna in acelasi sens ca sa nu se taie compozitia. Dupa cateva minute se toarna untdelemnul, putin cate putin, frecand incontinuu.
Cand maioneza incepe sa se lege, se picura incet si zeama de lamaie. Se adauga sare dupa gust, apoi se controleaza daca maioneza este potrivit de acra si sarata. Pentru ca maioneza sa se lege bine se recomanda ca la inceput sa se adauge mustarul, ouale sa fie proaspete, iar uleiul sa nu fie prea rece.
Ouale pot fi unul fiert si unul crud sau chiar ambele crude. Cand se intampla sa se taie maioneza, adica untdelemnul sa se separe de galbenusuri, deoarece untdelemnul a fost turnat prea mult odata, se adauga o lingurita de apa rece.
Mai repede insa se repara cu o lingurita de cartofi fierti, raciti si trecuti prin sita. Cand insa aceste metode nu au reusit, se face alta maioneza in care se incorporeaza sosul taiat, adaugandu-l cu multa atentie tot asa putin cate putin.
Maioneza se poate prepara dupa aceste explicatii si fara mustar.
Tag-uri: sosuri, sosuri reci, maioneza |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 24 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :