Statistics:
Visits: 887 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
O reteta pentru sos alb
Q: | Intreaba despre O reteta pentru sos alb |
Ingrediente
100 g unt, 100 g faina, 700 ml lapte, sare.
Mod de preparare
Se aseaza untul intr-o cratita, la foc moale si cand se topeste, se incorporeaza faina. Cand sunt bine amestecate se toarna cate putin lapte caldut in care s-a dizolvat un varf de cutit de sare.
Se amesteca repede pentru a nu se forma cocoloase. Sosul este gata cand incepe sa se zareasca fundul vasului si are consistenta unei smantani groase.
Acest sos este baza sosurilor calde si se foloseste la sufleuri, la diferite mancaruri de zarzavat, la supele crema, ciulamale etc.
100 g unt, 100 g faina, 700 ml lapte, sare.
Mod de preparare
Se aseaza untul intr-o cratita, la foc moale si cand se topeste, se incorporeaza faina. Cand sunt bine amestecate se toarna cate putin lapte caldut in care s-a dizolvat un varf de cutit de sare.
Se amesteca repede pentru a nu se forma cocoloase. Sosul este gata cand incepe sa se zareasca fundul vasului si are consistenta unei smantani groase.
Acest sos este baza sosurilor calde si se foloseste la sufleuri, la diferite mancaruri de zarzavat, la supele crema, ciulamale etc.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 24 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :