Statistics:
Visits: 890 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Oua cu sos tartar
Q: | Intreaba despre Oua cu sos tartar |
Ingrediente:
8 ouă, 100 ml ulei, 2- 3 linguri de vin sau puţin oţet, 50 g muştar, 2- 3 legături de ridichi de lună, 1 legătură de mărar, 1 legătură de pătrunjel verde, 100 g ceapă verde sau 2 cepe, sare, piper, cateva fire de tarhon.
Mod de preparare:
Ouăle se fierb tari, se curăţă de coajă şi se taie în felii (numai cinci ouă, restul de ouă se folosesc la prepararea sosului) şi se aşează în straturi alternative cu rondelele de ridichi, cu ceapa verde sau cu felioare de ceapă tăiate foarte subţire, peste care se toarnă sosul tartar pregătit din restul de ouă.
Prepararea sosului: din ouăle rămase se scot gălbenuşurile, se zdrobesc, se adaugă muştar, vin şi se amestecă cu telul, adăugand, ca la maioneză, uleiul, puţin cate puţin, pană se termină.
La sfarşit se adaugă mărar, pătrunjel, tarhon, toate tăiate mărunt şi, după gust, sare şi piper. Pentru decor se toacă 2- 3 albuşuri, puţină verdeaţă, 2- 3 ridichi de lună, se amestecă şi se presară pe deasupra. Astfel garnisite, oale au un aspect de mozaic.
8 ouă, 100 ml ulei, 2- 3 linguri de vin sau puţin oţet, 50 g muştar, 2- 3 legături de ridichi de lună, 1 legătură de mărar, 1 legătură de pătrunjel verde, 100 g ceapă verde sau 2 cepe, sare, piper, cateva fire de tarhon.
Mod de preparare:
Ouăle se fierb tari, se curăţă de coajă şi se taie în felii (numai cinci ouă, restul de ouă se folosesc la prepararea sosului) şi se aşează în straturi alternative cu rondelele de ridichi, cu ceapa verde sau cu felioare de ceapă tăiate foarte subţire, peste care se toarnă sosul tartar pregătit din restul de ouă.
Prepararea sosului: din ouăle rămase se scot gălbenuşurile, se zdrobesc, se adaugă muştar, vin şi se amestecă cu telul, adăugand, ca la maioneză, uleiul, puţin cate puţin, pană se termină.
La sfarşit se adaugă mărar, pătrunjel, tarhon, toate tăiate mărunt şi, după gust, sare şi piper. Pentru decor se toacă 2- 3 albuşuri, puţină verdeaţă, 2- 3 ridichi de lună, se amestecă şi se presară pe deasupra. Astfel garnisite, oale au un aspect de mozaic.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 10 December '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :