FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 434
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Despre prepararea sosurilor reci

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   pasare   orez   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   pesmet   otet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Despre prepararea sosurilor reci

 Q:   Intreaba despre Despre prepararea sosurilor reci       
Despre prepararea sosurilor reci Ingrediente

Maioneza
2 galbenusuri, 300 ml untdelemn, 2 lingurite mustar, o lamaie, sare.

Mod de preparare

Se aseaza galbenusurile intr-un castron si se adauga mustarul. Se freaca cu o lingura de lemn, intotdeauna in acelasi sens ca sa nu se taie compozitia. Dupa cateva minute se toarna untdelemnul, putin cate putin, frecand incontinuu.

Cand maioneza incepe sa se lege, se picura incet si zeama de lamaie. Se adauga sare dupa gust, apoi se controleaza daca maioneza este potrivit de acra si sarata. Pentru ca maioneza sa se lege bine se recomanda ca la inceput sa se adauge mustarul, ouale sa fie proaspete, iar uleiul sa nu fie prea rece.

Ouale pot fi unul fiert si unul crud sau chiar ambele crude. Cand se intampla sa se taie maioneza, adica untdelemnul sa se separe de galbenusuri, deoarece untdelemnul a fost turnat prea mult odata, se adauga o lingurita de apa rece.

Mai repede insa se repara cu o lingurita de cartofi fierti, raciti si trecuti prin sita. Cand insa aceste metode nu au reusit, se face alta maioneza in care se incorporeaza sosul taiat, adaugandu-l cu multa atentie tot asa putin cate putin.

Maioneza se poate prepara dupa aceste explicatii si fara mustar.


Tag-uri: sosuri, sosuri reci, maioneza



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 24 March '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :