Statistics:
Visits: 957 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Aperitive
Q: | Intreaba despre Aperitive |
La pregătirea aperitivelor trebuie să se ţină seama ca acestea să nu conţină aceleaşi componente folosite la prepararea meniurilor ce se servesc ulterior.
Aperitivele se servesc reci sau calde, la începutul meselor. Ele se prepară ceva mai picante la gust, cu scopul de a stimula pofta de mancare.
La unele mese se obişnuieşte să se servească aperitive în loc de supe sau de borşuri. Şi în acest caz trebuie să se prepare cateva feluri de aperitive, mai puţine cantitativ, gustoase şi frumos ornate.
Pentru gospodine, aperitivele reci sunt mai avantajoase fiindcă se pot prepara uşor şi din timp.
Aperitivele sunt de două feluri: unele preparate cu sos, iar altele fără sos, de formă mai mică, care se pot consuma dintr-o singură îmbucătură. Dintre aperitive, cele mai obişnuite şi mai uşor de preparat sunt tartinele şi gustările la scobitoare. Se mai pot prepara şi aperitive combinate, compuse din mai multe feluri tăiate în bucăţi sau în felioare mici şi aranjate pe farfurioare sau pe platouri.
Aperitivele se servesc reci sau calde, la începutul meselor. Ele se prepară ceva mai picante la gust, cu scopul de a stimula pofta de mancare.
La unele mese se obişnuieşte să se servească aperitive în loc de supe sau de borşuri. Şi în acest caz trebuie să se prepare cateva feluri de aperitive, mai puţine cantitativ, gustoase şi frumos ornate.
Pentru gospodine, aperitivele reci sunt mai avantajoase fiindcă se pot prepara uşor şi din timp.
Aperitivele sunt de două feluri: unele preparate cu sos, iar altele fără sos, de formă mai mică, care se pot consuma dintr-o singură îmbucătură. Dintre aperitive, cele mai obişnuite şi mai uşor de preparat sunt tartinele şi gustările la scobitoare. Se mai pot prepara şi aperitive combinate, compuse din mai multe feluri tăiate în bucăţi sau în felioare mici şi aranjate pe farfurioare sau pe platouri.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 28 November '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :