Statistics:
Visits: 1,473 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Cum se prepara dulceata de caise coapte
Q: | Intreaba despre Cum se prepara dulceata de caise coapte |
Aceasta este una din dulceturile cele mai gustoase si foarte aspectuoase, dar si mai dificil de preparat. De aceea se recomanda ca reteta sa fie urmarita cu mare atentie, iar prepararea ei sa se faca cu multa rabdare.
Pentru prepararea acestei dulceti sunt necesare :
1 farfurie adanca, plina cu caise curatate, 1 kg zahar, 2 litri apa de var, 3 pahare apa, samburii de caise, curatati de pielite, 1/2 lamaie si 1/2 baton vanilie.
Se aleg caise frumoase, tari, nu prea coapte si potrivit de mari. Se curata coaja cat mai subtire cu un cutit inoxidabil bine ascutit si se aseaza intr-un vas cu apa de var unde se lasa 2—3 ore, ca sa se intareasca.
In lipsa apei de var se poate folosi o solutie de bicarbonat (o lingurita bicarbonat la 1—2 litri de apa), in care se lasa num ai 20-/-25 minute.
Se scot apoi samburii cu un betisor de lemn cu mare atentie pentru a ramane caisele intregi, apoi se limpezesc bine in cateva ape reci si se aseaza pe un servet foarte curat sa se scurga de apa.
Cand fructele sunt prea mari, se pot taia in jumatati. Se sparg samburii, se oparesc in apa clocotita, se scurg bine de apa si se curata de pielite.
Se aseaza cratita cu zaharul si apa pe marginea masinii si cand s-a dizolvat, se trage la un foc iute pana cand siropul se leaga bine.
Se trage apoi cratita de pe foc, se introduc caisele, miezul , samburilor si vanilia si dupa 10—15 minute, se aseaza la un foc iute.
Cand vasul clocoteste se trage din nou de pe foc lasand sa stea 15—20 minute pana ce caisele asi lasa toata zeama.
Se aseaza apoi vasul la un foc tare sa fiarba bine, agitand vasul din cand in cand si strangand spuma care se formeaza.
Cand dulceata este aproape gata, se adauga zeama de lamaie, apoi dupa cateva clocote se incearca siropul si daca cade bob pe farfurioara, se da vasul jos de pe foc, dulceata fiind gata.
Pentru prepararea acestei dulceti sunt necesare :
1 farfurie adanca, plina cu caise curatate, 1 kg zahar, 2 litri apa de var, 3 pahare apa, samburii de caise, curatati de pielite, 1/2 lamaie si 1/2 baton vanilie.
Se aleg caise frumoase, tari, nu prea coapte si potrivit de mari. Se curata coaja cat mai subtire cu un cutit inoxidabil bine ascutit si se aseaza intr-un vas cu apa de var unde se lasa 2—3 ore, ca sa se intareasca.
In lipsa apei de var se poate folosi o solutie de bicarbonat (o lingurita bicarbonat la 1—2 litri de apa), in care se lasa num ai 20-/-25 minute.
Se scot apoi samburii cu un betisor de lemn cu mare atentie pentru a ramane caisele intregi, apoi se limpezesc bine in cateva ape reci si se aseaza pe un servet foarte curat sa se scurga de apa.
Cand fructele sunt prea mari, se pot taia in jumatati. Se sparg samburii, se oparesc in apa clocotita, se scurg bine de apa si se curata de pielite.
Se aseaza cratita cu zaharul si apa pe marginea masinii si cand s-a dizolvat, se trage la un foc iute pana cand siropul se leaga bine.
Se trage apoi cratita de pe foc, se introduc caisele, miezul , samburilor si vanilia si dupa 10—15 minute, se aseaza la un foc iute.
Cand vasul clocoteste se trage din nou de pe foc lasand sa stea 15—20 minute pana ce caisele asi lasa toata zeama.
Se aseaza apoi vasul la un foc tare sa fiarba bine, agitand vasul din cand in cand si strangand spuma care se formeaza.
Cand dulceata este aproape gata, se adauga zeama de lamaie, apoi dupa cateva clocote se incearca siropul si daca cade bob pe farfurioara, se da vasul jos de pe foc, dulceata fiind gata.
Tag-uri: dulceata, caise, dulceata de caise |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 22 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :