FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,479
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Cum se prepara dulceata de caise coapte

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   orez   pasare   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   otet   pesmet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Cum se prepara dulceata de caise coapte

 Q:   Intreaba despre Cum se prepara dulceata de caise coapte       
Cum se prepara dulceata de caise coapte Aceasta este una din dulceturile cele mai gustoase si foarte aspectuoase, dar si mai dificil de preparat. De aceea se recomanda ca reteta sa fie urmarita cu mare atentie, iar prepararea ei sa se faca cu multa rabdare.

Pentru prepararea acestei dulceti sunt necesare :
1 farfurie adanca, plina cu caise curatate, 1 kg zahar, 2 litri apa de var, 3 pahare apa, samburii de caise, curatati de pielite, 1/2 lamaie si 1/2 baton vanilie.

Se aleg caise frumoase, tari, nu prea coapte si potrivit de mari. Se curata coaja cat mai subtire cu un cutit inoxidabil bine ascutit si se aseaza intr-un vas cu apa de var unde se lasa 2—3 ore, ca sa se intareasca.

In lipsa apei de var se poate folosi o solutie de bicarbonat (o lingurita bicarbonat la 1—2 litri de apa), in care se lasa num ai 20-/-25 minute.

Se scot apoi samburii cu un betisor de lemn cu mare atentie pentru a ramane caisele intregi, apoi se limpezesc bine in cateva ape reci si se aseaza pe un servet foarte curat sa se scurga de apa.

Cand fructele sunt prea mari, se pot taia in jumatati. Se sparg samburii, se oparesc in apa clocotita, se scurg bine de apa si se curata de pielite.

Se aseaza cratita cu zaharul si apa pe marginea masinii si cand s-a dizolvat, se trage la un foc iute pana cand siropul se leaga bine.

Se trage apoi cratita de pe foc, se introduc caisele, miezul , samburilor si vanilia si dupa 10—15 minute, se aseaza la un foc iute.

Cand vasul clocoteste se trage din nou de pe foc lasand sa stea 15—20 minute pana ce caisele asi lasa toata zeama.

Se aseaza apoi vasul la un foc tare sa fiarba bine, agitand vasul din cand in cand si strangand spuma care se formeaza.

Cand dulceata este aproape gata, se adauga zeama de lamaie, apoi dupa cateva clocote se incearca siropul si daca cade bob pe farfurioara, se da vasul jos de pe foc, dulceata fiind gata.


Tag-uri: dulceata, caise, dulceata de caise



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 22 March '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :