Statistics:
Visits: 965 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Despre paste si pistiluri
Q: | Intreaba despre Despre paste si pistiluri |
Pastele de fructe se obtin din pireurile acestora, fierte cu adaos de zahar pentru a le ingrosa dupa care se usuca la aer sau la caldura.
Pistilurile se prepara in acelasi fel, dar cu un adaos mic de zahar sau chiar fara zahar.
Atat pasta cat si pistlul se pot obtine dintr-un singur fel de fructe sau din amestecuri diferite. Pentru pasta se recomanda, in special, gutuile, iar pentru pistil, caisele.
La pistil, fructele se prepara ca pentru marmelada, dar nu se trec prin sita, ramanand cu pielite cu tot. Fructele se zdrobesc, procedand ca si la marmelada, iar pireul obtinut se ingroasa la un foc mic si se scade mult mai mult decat la marmelada.
Cand piteul s-a ingrosat bine, in asa fel incat sa nu cada dirutr-o lingura intoarsa, se rastoarna in tavi sau pe funduri de lemn peste o hartie alba unsa cu ulei.
Pistilul se usuca la soare sau in cuptor, fara a depasi temperatura de 70—80°C si se lasa pana ce deasupra se formeaza o coaja, cand se intoarce si daca nu se mai lipeste de degete se ruleaza formand suluri.
Pasta se pregateste in acelasi mod, iar dupa ce s-a uscat se taie in patrate sau romburi si se pudreaza cu zahar tos. Se pastreaza timp indelungat in cutii de carton, cu hartii curate asezate intre straturi si se depoziteaza in camari bine aerisite si uscate.
Pistilurile se prepara in acelasi fel, dar cu un adaos mic de zahar sau chiar fara zahar.
Atat pasta cat si pistlul se pot obtine dintr-un singur fel de fructe sau din amestecuri diferite. Pentru pasta se recomanda, in special, gutuile, iar pentru pistil, caisele.
La pistil, fructele se prepara ca pentru marmelada, dar nu se trec prin sita, ramanand cu pielite cu tot. Fructele se zdrobesc, procedand ca si la marmelada, iar pireul obtinut se ingroasa la un foc mic si se scade mult mai mult decat la marmelada.
Cand piteul s-a ingrosat bine, in asa fel incat sa nu cada dirutr-o lingura intoarsa, se rastoarna in tavi sau pe funduri de lemn peste o hartie alba unsa cu ulei.
Pistilul se usuca la soare sau in cuptor, fara a depasi temperatura de 70—80°C si se lasa pana ce deasupra se formeaza o coaja, cand se intoarce si daca nu se mai lipeste de degete se ruleaza formand suluri.
Pasta se pregateste in acelasi mod, iar dupa ce s-a uscat se taie in patrate sau romburi si se pudreaza cu zahar tos. Se pastreaza timp indelungat in cutii de carton, cu hartii curate asezate intre straturi si se depoziteaza in camari bine aerisite si uscate.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 23 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :