FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 988
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Despre paste si pistiluri

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   pasare   orez   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   pesmet   otet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Despre paste si pistiluri

 Q:   Intreaba despre Despre paste si pistiluri       
Despre paste si pistiluri Pastele de fructe se obtin din pireurile acestora, fierte cu adaos de zahar pentru a le ingrosa dupa care se usuca la aer sau la caldura.
Pistilurile se prepara in acelasi fel, dar cu un adaos mic de zahar sau chiar fara zahar.

Atat pasta cat si pistlul se pot obtine dintr-un singur fel de fructe sau din amestecuri diferite. Pentru pasta se recomanda, in special, gutuile, iar pentru pistil, caisele.

La pistil, fructele se prepara ca pentru marmelada, dar nu se trec prin sita, ramanand cu pielite cu tot. Fructele se zdrobesc, procedand ca si la marmelada, iar pireul obtinut se ingroasa la un foc mic si se scade mult mai mult decat la marmelada.

Cand piteul s-a ingrosat bine, in asa fel incat sa nu cada dirutr-o lingura intoarsa, se rastoarna in tavi sau pe funduri de lemn peste o hartie alba unsa cu ulei.
Pistilul se usuca la soare sau in cuptor, fara a depasi temperatura de 70—80°C si se lasa pana ce deasupra se formeaza o coaja, cand se intoarce si daca nu se mai lipeste de degete se ruleaza formand suluri.

Pasta se pregateste in acelasi mod, iar dupa ce s-a uscat se taie in patrate sau romburi si se pudreaza cu zahar tos. Se pastreaza timp indelungat in cutii de carton, cu hartii curate asezate intre straturi si se depoziteaza in camari bine aerisite si uscate.


Tag-uri: paste, pistiluri, fructe



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 23 March '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :