Statistics:
Visits: 806 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Pasta de masline II
Q: | Intreaba despre Pasta de masline II |
Ingrediente:
300 g măsline, 100 g paine albă (veche de o zi), 200 ml ulei, 50 g ceapă, zeamă de lămaie sau sare de lămaie.
Pentru ornat: cateva jumătăţi de măslină şi cateva feliuţe de lămaie curăţate de coajă.
Mod de preparare:
Măslinele se opăresc, apoi se curăţă de samburi şi se trec prin maşina de tocat. Se adaugă peste măsline painea înmuiată în apărece şi bine stoarsă şi împreună se mai trec o dată prin maşina de tocat. Pasta obţinută se pune într-un castron şi se amestecă bine cu un tel sau cu o lingură de lemn, picurandu-se din cand în cand cate puţin ulei, ca la maioneză, apoi se adaugă, după gust, sare, lămaie sau sare de lămaie. Această pastă se serveşte ca şi icrele, preparată cu ceapă tocată mărunt, sau se întrebuinţează, ca şi celelalte paste, la tartine sau sandvişuri.
300 g măsline, 100 g paine albă (veche de o zi), 200 ml ulei, 50 g ceapă, zeamă de lămaie sau sare de lămaie.
Pentru ornat: cateva jumătăţi de măslină şi cateva feliuţe de lămaie curăţate de coajă.
Mod de preparare:
Măslinele se opăresc, apoi se curăţă de samburi şi se trec prin maşina de tocat. Se adaugă peste măsline painea înmuiată în apărece şi bine stoarsă şi împreună se mai trec o dată prin maşina de tocat. Pasta obţinută se pune într-un castron şi se amestecă bine cu un tel sau cu o lingură de lemn, picurandu-se din cand în cand cate puţin ulei, ca la maioneză, apoi se adaugă, după gust, sare, lămaie sau sare de lămaie. Această pastă se serveşte ca şi icrele, preparată cu ceapă tocată mărunt, sau se întrebuinţează, ca şi celelalte paste, la tartine sau sandvişuri.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 29 November '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :