Statistics:
Visits: 2,085 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Cum se obtine siropul de caise
Q: | Intreaba despre Cum se obtine siropul de caise |
Ingrediente
1,250 kg caise, 1,250 l apa, 1,250 kg zahar, 1/2 lamaie.
Mod de preparare
Se aleg caisele frumoase si bine coapte, se spala, se scot samburii si se aseaza intr-un vas cu apa la un foc potrivit unde se lasa sa fiarba circa o jumatate de ora.
Dupa ce s-au racit, se strecoara printr-o sita. Sucul obtinut se lasa sa se limpezeasca, apoi se trece din nou printr-o sita pe care se aseaza un strat subtire de vata.
Se pune zaharul in vas, se adauga patru pahare din zeama de caise limpezita, se amesteca bine si se fierbe siropul procedand ca la celelalte fructe. In timp ce fierbe, se ridica spuma si se adauga treptat zeama de lamaie, iar cand este legat se toarna cald in sticle.
Dupa explicatiile de mai sus, se pot obtine sucuri din tot felul de fructe. Daca sunt mai tari se oparesc sau se macereaza, iar cand sunt mai dulci se adauga zeama de lamaie.
1,250 kg caise, 1,250 l apa, 1,250 kg zahar, 1/2 lamaie.
Mod de preparare
Se aleg caisele frumoase si bine coapte, se spala, se scot samburii si se aseaza intr-un vas cu apa la un foc potrivit unde se lasa sa fiarba circa o jumatate de ora.
Dupa ce s-au racit, se strecoara printr-o sita. Sucul obtinut se lasa sa se limpezeasca, apoi se trece din nou printr-o sita pe care se aseaza un strat subtire de vata.
Se pune zaharul in vas, se adauga patru pahare din zeama de caise limpezita, se amesteca bine si se fierbe siropul procedand ca la celelalte fructe. In timp ce fierbe, se ridica spuma si se adauga treptat zeama de lamaie, iar cand este legat se toarna cald in sticle.
Dupa explicatiile de mai sus, se pot obtine sucuri din tot felul de fructe. Daca sunt mai tari se oparesc sau se macereaza, iar cand sunt mai dulci se adauga zeama de lamaie.
Tag-uri: sirop, caise, sirop de caise |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 23 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :