Statistics:
Visits: 1,115 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Cum se prepara dulceata de caise verzi
Q: | Intreaba despre Cum se prepara dulceata de caise verzi |
Ingrediente
1 farfurie adanca, plina cu caise verzi, zahar, 3 pahare apa, un baton vanilie, 1 bob (cat o aluna) sulfat de cupru (piatra vanata).
Mod de preparare
Se aleg caise verzi, tinere, cu samburele inca neintarit. Cu un ac mai gros se inteapa strapugandu-le dintr-o parte in alta, de 2—3 ori, prin partile laterale.
Se aseaza caisele intr-un tifon si se introduc intr-un vas cu apa clocotita in care s-a pus si bobul de sulfat de cupru, oare ajuta sa-si pastreze culoarea verde, frumoasa.
Se lasa caisele in vasul cu apa numai pana cand incepe din nou sa clocoteasca, altfel lasate mai mult incep sa plesneasca pielitele. Se scot, se limpezesc cu apa rece si se aseaza pe o strecuratoare sa se scurga bine apa.
Se leaga siropul si se introduc caisele si vanilia, lasand vasul pe marginea masinii, 10—15 minute, dupa care se trage la un foc tare. Cand dulceata fierbe formeaza mici basicute deasupra si deci este aproape gata ; se adauga zeama de lamaie si dupa cateva clocote se incearca siropul si daca este suficient de legat, se da vasul jos de pe foc, procedand ca si la celelalte dulceturi.
1 farfurie adanca, plina cu caise verzi, zahar, 3 pahare apa, un baton vanilie, 1 bob (cat o aluna) sulfat de cupru (piatra vanata).
Mod de preparare
Se aleg caise verzi, tinere, cu samburele inca neintarit. Cu un ac mai gros se inteapa strapugandu-le dintr-o parte in alta, de 2—3 ori, prin partile laterale.
Se aseaza caisele intr-un tifon si se introduc intr-un vas cu apa clocotita in care s-a pus si bobul de sulfat de cupru, oare ajuta sa-si pastreze culoarea verde, frumoasa.
Se lasa caisele in vasul cu apa numai pana cand incepe din nou sa clocoteasca, altfel lasate mai mult incep sa plesneasca pielitele. Se scot, se limpezesc cu apa rece si se aseaza pe o strecuratoare sa se scurga bine apa.
Se leaga siropul si se introduc caisele si vanilia, lasand vasul pe marginea masinii, 10—15 minute, dupa care se trage la un foc tare. Cand dulceata fierbe formeaza mici basicute deasupra si deci este aproape gata ; se adauga zeama de lamaie si dupa cateva clocote se incearca siropul si daca este suficient de legat, se da vasul jos de pe foc, procedand ca si la celelalte dulceturi.
Tag-uri: dulceata, caise verzi, dulceata de caise |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 22 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :