Statistics:
Visits: 1,763 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Dulceata de caise verzi
Q: | Intreaba despre Dulceata de caise verzi |
Ingrediente
1 kg caise verzi, 1 kg zahar, 1 lamaie, 1/2 l apa.
Mod de preparare
Se aleg caise verzi proaspete, fara pete si care sa nu aiba samburele intarit. Se inteapa cu un ac gros de 5—6 ori, prin mijlocul samburelui si se trec imediat in apa rece, care se schimba de 2—3 ori. Se pun apoi intr-un tifon subtire si se oparesc, scufundandu-se de 2—3 ori in apa clocotita.
Se limpezesc imediat in multa apa rece, ca sa-si pastreze culoarea verde. Caisele nu trebuie sa se tina mai mult la oparit deoarece se inmoaie si prin atingere una de alta se rupe pielita de deasupra.
Se pune zaharul la fiert cu 1/2 l apa pe foc domol si dupa ce s-a topit bine se lasa sa fiarba pana se leaga. Se trage cratita cu siropul pe coltul masinii de gatit sa u se ia la o parte si dupa ce inceteaza clocotele se pun si caisele care se lasa in sirop timp de 20 min, ca sa-si lase toata apa din ele.
Se pune apoi cratita din nou pe foc iute; daca se fierb la foc domol, se ingalbenesc fructele. Dupa ce a inceput sa fiarba, se mai adauga zeama de la o lamaie (2 linguri) si se lasa sa fiarba pana ce se leaga siropul din nou. Intre timp, trebuie supravegheata legarea dulcetii asa cum s-a aratat la inceputul capitolului.
Dulceata prea legata se zahariseste. Dupa ce s-a luat de pe foc, dulceata se lasa sa se racoreasca si se ia spuma cu o lingura. Apoi se acopera cu un servet udat in apa rece si bine stors si, dupa ce s-a racit, se pune dulceata in borcane, se acopera cu celofan si se leaga cu sfoara, pastrandu-se in camara.
FamousWhy va ureaza : Pofta Buna!
1 kg caise verzi, 1 kg zahar, 1 lamaie, 1/2 l apa.
Mod de preparare
Se aleg caise verzi proaspete, fara pete si care sa nu aiba samburele intarit. Se inteapa cu un ac gros de 5—6 ori, prin mijlocul samburelui si se trec imediat in apa rece, care se schimba de 2—3 ori. Se pun apoi intr-un tifon subtire si se oparesc, scufundandu-se de 2—3 ori in apa clocotita.
Se limpezesc imediat in multa apa rece, ca sa-si pastreze culoarea verde. Caisele nu trebuie sa se tina mai mult la oparit deoarece se inmoaie si prin atingere una de alta se rupe pielita de deasupra.
Se pune zaharul la fiert cu 1/2 l apa pe foc domol si dupa ce s-a topit bine se lasa sa fiarba pana se leaga. Se trage cratita cu siropul pe coltul masinii de gatit sa u se ia la o parte si dupa ce inceteaza clocotele se pun si caisele care se lasa in sirop timp de 20 min, ca sa-si lase toata apa din ele.
Se pune apoi cratita din nou pe foc iute; daca se fierb la foc domol, se ingalbenesc fructele. Dupa ce a inceput sa fiarba, se mai adauga zeama de la o lamaie (2 linguri) si se lasa sa fiarba pana ce se leaga siropul din nou. Intre timp, trebuie supravegheata legarea dulcetii asa cum s-a aratat la inceputul capitolului.
Dulceata prea legata se zahariseste. Dupa ce s-a luat de pe foc, dulceata se lasa sa se racoreasca si se ia spuma cu o lingura. Apoi se acopera cu un servet udat in apa rece si bine stors si, dupa ce s-a racit, se pune dulceata in borcane, se acopera cu celofan si se leaga cu sfoara, pastrandu-se in camara.
FamousWhy va ureaza : Pofta Buna!
Tag-uri: dulceata, caise, dulceata de caise |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 17 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :