FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,763
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Dulceata de caise verzi

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   orez   pasare   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   otet   pesmet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Dulceata de caise verzi

 Q:   Intreaba despre Dulceata de caise verzi       
Dulceata de caise verzi Ingrediente

1 kg caise verzi, 1 kg zahar, 1 lamaie, 1/2 l apa.

Mod de preparare

Se aleg caise verzi proaspete, fara pete si care sa nu aiba samburele intarit. Se inteapa cu un ac gros de 5—6 ori, prin mijlocul samburelui si se trec imediat in apa rece, care se schimba de 2—3 ori. Se pun apoi intr-un tifon subtire si se oparesc, scufundandu-se de 2—3 ori in apa clocotita.

Se limpezesc imediat in multa apa rece, ca sa-si pastreze culoarea verde. Caisele nu trebuie sa se tina mai mult la oparit deoarece se inmoaie si prin atingere una de alta se rupe pielita de deasupra.

Se pune zaharul la fiert cu 1/2 l apa pe foc domol si dupa ce s-a topit bine se lasa sa fiarba pana se leaga. Se trage cratita cu siropul pe coltul masinii de gatit sa u se ia la o parte si dupa ce inceteaza clocotele se pun si caisele care se lasa in sirop timp de 20 min, ca sa-si lase toata apa din ele.

Se pune apoi cratita din nou pe foc iute; daca se fierb la foc domol, se ingalbenesc fructele. Dupa ce a inceput sa fiarba, se mai adauga zeama de la o lamaie (2 linguri) si se lasa sa fiarba pana ce se leaga siropul din nou. Intre timp, trebuie supravegheata legarea dulcetii asa cum s-a aratat la inceputul capitolului.

Dulceata prea legata se zahariseste. Dupa ce s-a luat de pe foc, dulceata se lasa sa se racoreasca si se ia spuma cu o lingura. Apoi se acopera cu un servet udat in apa rece si bine stors si, dupa ce s-a racit, se pune dulceata in borcane, se acopera cu celofan si se leaga cu sfoara, pastrandu-se in camara.


FamousWhy va ureaza : Pofta Buna!


Tag-uri: dulceata, caise, dulceata de caise



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 17 March '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :