Statistics:
Visits: 1,029 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
O reteta pentru caise zaharisite
Q: | Intreaba despre O reteta pentru caise zaharisite |
Ingrediente
2 kg caise, 1 kg zahar, 1 1 apa.
Mod de preparare
Caisele se aleg bine coapte si sanatoase, se spala, se rup in doua, se scot sâmburii si se aseaza pe o planseta sa se scurga bine de apa. Zaharul cu apa se aseaza intr-un vas pe foc si se lasa sa fiarba pana ce se obtine un sirop subtire, mai putin legat decat cel pentru dulceata.
Se introduc caisele si se lasa pe foc pana ce incepe sa fiarba cand se retrage vasul si se lasa sa se raceasca. A doua zi se scot caisele pe o strecuratoare, iar siropul se lasa pe foc sa fiarba pana ce este bine legat ca pentru dulceata si se adauga caisele.
Se lasa pe foc sa dea in doua-trei clocote, cand se retrage din nou vasul. In ziua urmatoare se scot din nou caisele pe o strecuratoare, si se lasa sa se scurga bine siropul, apoi se aseaza una câte una pe o planseta la uscat (la soare sau pe o tava in cuptorul cald).
Daca sunt aproape uscate se trec prin zahar tos si se lasa sa se usuce bine. Siropul in care se leaga fructele se poate folosi la alt rand de caise sau la prepararea marmeladei, gem etc.
2 kg caise, 1 kg zahar, 1 1 apa.
Mod de preparare
Caisele se aleg bine coapte si sanatoase, se spala, se rup in doua, se scot sâmburii si se aseaza pe o planseta sa se scurga bine de apa. Zaharul cu apa se aseaza intr-un vas pe foc si se lasa sa fiarba pana ce se obtine un sirop subtire, mai putin legat decat cel pentru dulceata.
Se introduc caisele si se lasa pe foc pana ce incepe sa fiarba cand se retrage vasul si se lasa sa se raceasca. A doua zi se scot caisele pe o strecuratoare, iar siropul se lasa pe foc sa fiarba pana ce este bine legat ca pentru dulceata si se adauga caisele.
Se lasa pe foc sa dea in doua-trei clocote, cand se retrage din nou vasul. In ziua urmatoare se scot din nou caisele pe o strecuratoare, si se lasa sa se scurga bine siropul, apoi se aseaza una câte una pe o planseta la uscat (la soare sau pe o tava in cuptorul cald).
Daca sunt aproape uscate se trec prin zahar tos si se lasa sa se usuce bine. Siropul in care se leaga fructele se poate folosi la alt rand de caise sau la prepararea marmeladei, gem etc.
Tag-uri: caise zaharisite, zahar, apa |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 23 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :