FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,128
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Culibiaca cu carne

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   orez   pasare   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   otet   pesmet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Culibiaca cu carne

 Q:   Intreaba despre Culibiaca cu carne       
Culibiaca cu carne Ingrediente

600 g carne de vaca (pulpa), 200 g ceapa, 60 g untura, 30 g pesmet,
2 oua, 50 g cascaval, sare, piper.
Pentru aluat: 250 g unt sau margarina, 400 g faina, 1 ou, 1 lingurita de otet, 1/2 lingurita de sare.

Mod de preparare

Intr-un lighenas incalzit se pun 50 g margarina, se adauga 1/2 pahar apa calda, oul, otetul, sarea si se amesteca cu o lingura, adaugandu-se treptat 350 g faina.

Dupa ce s-a omogenizat, se framanta pana ce aluatul se desprinde de mana si de vas. Se pune apoi pe planseta presarata cu faina, se acopera si se lasa sa stea 10—15 min.

In acest interval se freaca restul (200 g) de margarina cu 50 g faina, pana se inmoaie. Aluatul de pe planseta se intinde cu sucitorul pana ajunge la grosimea de 1/2 cm; peste el, cu ajutorul un ui cutit lung, se intinde margarina frecata, dupa care se ruleaza.

Ruloul obtinut se aplatizeaza cu palma, apoi si cu sucitorul, astfel ca sa ajunga la latimea de 20 cm. Dupa aceea se ridica capetele, se aduc spre mijloc, apoi se pune in doua, asa cum s-ar inchide o carte si se pune la rece.

Dupa 20—30 min de stat la rece se iintinde aluatul pana la grosimea de 4—5 mm, se presara cu cascaval ras, se aseaza carnea tocata, care se prepara ca in reteta precedenta, intr-un strat uniform, dupa care se ruleaza si se pune intr-o tava unsa.

Se unge ruloul cu ou batut si se presara pe deasupra cu restul de cascaval ras, apoi se introduce in cuptor pana se coace si se rumeneste frumos. Se serveste calda, taiata in felii.


Tag-uri: culibiaca, carne, ceapa



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 27 February '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :