Statistics:
Visits: 1,128 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Culibiaca cu carne
Q: | Intreaba despre Culibiaca cu carne |
Ingrediente
600 g carne de vaca (pulpa), 200 g ceapa, 60 g untura, 30 g pesmet,
2 oua, 50 g cascaval, sare, piper.
Pentru aluat: 250 g unt sau margarina, 400 g faina, 1 ou, 1 lingurita de otet, 1/2 lingurita de sare.
Mod de preparare
Intr-un lighenas incalzit se pun 50 g margarina, se adauga 1/2 pahar apa calda, oul, otetul, sarea si se amesteca cu o lingura, adaugandu-se treptat 350 g faina.
Dupa ce s-a omogenizat, se framanta pana ce aluatul se desprinde de mana si de vas. Se pune apoi pe planseta presarata cu faina, se acopera si se lasa sa stea 10—15 min.
In acest interval se freaca restul (200 g) de margarina cu 50 g faina, pana se inmoaie. Aluatul de pe planseta se intinde cu sucitorul pana ajunge la grosimea de 1/2 cm; peste el, cu ajutorul un ui cutit lung, se intinde margarina frecata, dupa care se ruleaza.
Ruloul obtinut se aplatizeaza cu palma, apoi si cu sucitorul, astfel ca sa ajunga la latimea de 20 cm. Dupa aceea se ridica capetele, se aduc spre mijloc, apoi se pune in doua, asa cum s-ar inchide o carte si se pune la rece.
Dupa 20—30 min de stat la rece se iintinde aluatul pana la grosimea de 4—5 mm, se presara cu cascaval ras, se aseaza carnea tocata, care se prepara ca in reteta precedenta, intr-un strat uniform, dupa care se ruleaza si se pune intr-o tava unsa.
Se unge ruloul cu ou batut si se presara pe deasupra cu restul de cascaval ras, apoi se introduce in cuptor pana se coace si se rumeneste frumos. Se serveste calda, taiata in felii.
600 g carne de vaca (pulpa), 200 g ceapa, 60 g untura, 30 g pesmet,
2 oua, 50 g cascaval, sare, piper.
Pentru aluat: 250 g unt sau margarina, 400 g faina, 1 ou, 1 lingurita de otet, 1/2 lingurita de sare.
Mod de preparare
Intr-un lighenas incalzit se pun 50 g margarina, se adauga 1/2 pahar apa calda, oul, otetul, sarea si se amesteca cu o lingura, adaugandu-se treptat 350 g faina.
Dupa ce s-a omogenizat, se framanta pana ce aluatul se desprinde de mana si de vas. Se pune apoi pe planseta presarata cu faina, se acopera si se lasa sa stea 10—15 min.
In acest interval se freaca restul (200 g) de margarina cu 50 g faina, pana se inmoaie. Aluatul de pe planseta se intinde cu sucitorul pana ajunge la grosimea de 1/2 cm; peste el, cu ajutorul un ui cutit lung, se intinde margarina frecata, dupa care se ruleaza.
Ruloul obtinut se aplatizeaza cu palma, apoi si cu sucitorul, astfel ca sa ajunga la latimea de 20 cm. Dupa aceea se ridica capetele, se aduc spre mijloc, apoi se pune in doua, asa cum s-ar inchide o carte si se pune la rece.
Dupa 20—30 min de stat la rece se iintinde aluatul pana la grosimea de 4—5 mm, se presara cu cascaval ras, se aseaza carnea tocata, care se prepara ca in reteta precedenta, intr-un strat uniform, dupa care se ruleaza si se pune intr-o tava unsa.
Se unge ruloul cu ou batut si se presara pe deasupra cu restul de cascaval ras, apoi se introduce in cuptor pana se coace si se rumeneste frumos. Se serveste calda, taiata in felii.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 27 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :