Statistics:
Visits: 1,265 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Dulceata de coji de portocale taiate fideluta
Q: | Intreaba despre Dulceata de coji de portocale taiate fideluta |
Ingrediente
coji de portocale 600—700 g, 1,250 kg zahar, 1 lamaie.
Mod de preparare
Cojile ramase dupa consumarea portocalelor, se introduc imediat intr-un vas cu apa rece, schimband zilnic apa pana ce se aduna cantitatea necesara (circa 3—4 zile).
Se scot cojile si dupa ce s-au scurs bine de apa se curata usor partea alba din interior care este prea moale, razand-o cu un cutit. Cojile astfel curatate se introduc intr-un vas cu apa clocotita unde se lasa sa fiarba 30 de minute.
Se strecoara apa si se pun cojile din nou la fiert, cu alta apa clocotita, unde se lasa pana ce, intepate cu un ac mai gros sau cu o scobitoare, se desprind imediat. Dupa ce sunt suficient de fierte, se scurg de apa, apoi se taie in suvite subtiri, lungi de 4—5 c m.
Cojile de portocale astfel taiate se cântaresc socotind 600 g la 1 kg zahar, sau daca sunt mai multe, 750 g la 1,250 kg zahar. Se leaga siropul insa nu prea tare, se trage vasul si cand clocotele s-au potolit, se introduc cojile.
Dupa 10—15 minute se aseaza vasul la un foc tare, se ridica, spuma, se adauga zeama de lamaie si se leaga dulceata, la fel ca si dulceata de melcisori. Aceasta dulceata se poate servi ca atare, dar mai ales este foarte apreciata drept garnitura la torturi, creme si alte dulciuri.
coji de portocale 600—700 g, 1,250 kg zahar, 1 lamaie.
Mod de preparare
Cojile ramase dupa consumarea portocalelor, se introduc imediat intr-un vas cu apa rece, schimband zilnic apa pana ce se aduna cantitatea necesara (circa 3—4 zile).
Se scot cojile si dupa ce s-au scurs bine de apa se curata usor partea alba din interior care este prea moale, razand-o cu un cutit. Cojile astfel curatate se introduc intr-un vas cu apa clocotita unde se lasa sa fiarba 30 de minute.
Se strecoara apa si se pun cojile din nou la fiert, cu alta apa clocotita, unde se lasa pana ce, intepate cu un ac mai gros sau cu o scobitoare, se desprind imediat. Dupa ce sunt suficient de fierte, se scurg de apa, apoi se taie in suvite subtiri, lungi de 4—5 c m.
Cojile de portocale astfel taiate se cântaresc socotind 600 g la 1 kg zahar, sau daca sunt mai multe, 750 g la 1,250 kg zahar. Se leaga siropul insa nu prea tare, se trage vasul si cand clocotele s-au potolit, se introduc cojile.
Dupa 10—15 minute se aseaza vasul la un foc tare, se ridica, spuma, se adauga zeama de lamaie si se leaga dulceata, la fel ca si dulceata de melcisori. Aceasta dulceata se poate servi ca atare, dar mai ales este foarte apreciata drept garnitura la torturi, creme si alte dulciuri.
Tag-uri: coji de portocale, dulceata, zahar, lamaie |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 23 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :