Statistics:
Visits: 779 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Ciulama de ciuperci
Q: | Intreaba despre Ciulama de ciuperci |
Ingrediente
Pentru 6 porţii: 1 kg ciuperci, 100 g unt, 100 g făină, 200 g smantană. sare, piper.
Se recomandă ciupercile tinere, albe sau de care avem, numai să fie comestibile.
Mod de preparare
Ciupercile se curăţă, se spală, se taie in felii foarte subţiri şi se fierb in apă (cantitate potrivită) cu sare şi 1 linguriţă de zeamă de lămaie. intre timp, se infierbantă intr-o cratiţă unt, se adaugă făina şi se căleşte 5—6 min, după care se stinge cu zeama in care au fost fierte ciupercile şi cu smantană.
Se lasă să fiarbă 5—6 min, ameste-cand, apoi se adaugă ciupercile, sare şi piper după gust şi se lasă să mai fiarbă cateva minute. Se serveşte caldă, cu mămăliguţă fierbinte şi cu puţin unt topit pe deasupra.
Pentru 6 porţii: 1 kg ciuperci, 100 g unt, 100 g făină, 200 g smantană. sare, piper.
Se recomandă ciupercile tinere, albe sau de care avem, numai să fie comestibile.
Mod de preparare
Ciupercile se curăţă, se spală, se taie in felii foarte subţiri şi se fierb in apă (cantitate potrivită) cu sare şi 1 linguriţă de zeamă de lămaie. intre timp, se infierbantă intr-o cratiţă unt, se adaugă făina şi se căleşte 5—6 min, după care se stinge cu zeama in care au fost fierte ciupercile şi cu smantană.
Se lasă să fiarbă 5—6 min, ameste-cand, apoi se adaugă ciupercile, sare şi piper după gust şi se lasă să mai fiarbă cateva minute. Se serveşte caldă, cu mămăliguţă fierbinte şi cu puţin unt topit pe deasupra.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 18 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :