Statistics:
Visits: 735 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Varza acra cu masline
Q: | Intreaba despre Varza acra cu masline |
Ingrediente
1 kg varză acră, 200-300 g măsline, 100 ml ulei, 100 g ceapă, piper sau boia de ardei.
Mod de preparare
Se desărează varza dacă este prea sărată sau se dezacreşte dacă este prea acră, lăsandu-se in apă rece 2—3 ore, după care se scurge şi se taie cat mai subţire. intre timp, se pun şi măslinele la desărat in apă caldă.
Separat, intr-o cratiţa cu ulei, se pune la călit ceapa tăiată mărunt, se rumeneşte puţin, se adaugă boia şi se stinge cu 1—2 pahare de apă. Se adaugă varza tăiată, măslinele, se acoperă cratiţa cu un capac şi se lasă să fiarbă domol pană ce varza este gata.
La urmă, se introduce cratiţa descoperită in cuptorul incins şi se lasă pană scade zeama potrivrt. Se serveşte rece sau caldă, cu măsline pe deasupra.
1 kg varză acră, 200-300 g măsline, 100 ml ulei, 100 g ceapă, piper sau boia de ardei.
Mod de preparare
Se desărează varza dacă este prea sărată sau se dezacreşte dacă este prea acră, lăsandu-se in apă rece 2—3 ore, după care se scurge şi se taie cat mai subţire. intre timp, se pun şi măslinele la desărat in apă caldă.
Separat, intr-o cratiţa cu ulei, se pune la călit ceapa tăiată mărunt, se rumeneşte puţin, se adaugă boia şi se stinge cu 1—2 pahare de apă. Se adaugă varza tăiată, măslinele, se acoperă cratiţa cu un capac şi se lasă să fiarbă domol pană ce varza este gata.
La urmă, se introduce cratiţa descoperită in cuptorul incins şi se lasă pană scade zeama potrivrt. Se serveşte rece sau caldă, cu măsline pe deasupra.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 20 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :