Statistics:
Visits: 1,082 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Castraveciori
Q: | Intreaba despre Castraveciori |
Se aleg castraveti mici, sanatosi si foarte proaspeti. Se spala bine cu apa rece si se lasa sa se scurga. In borcan se pun mai intai frunze de visin si boabe de mustar, apoi castraveciori in randuri stranse fara a lasa goluri intre ei.
Printre castraveciori se presara catei de usturoi si feliute subtiri de hrean. Cand borcanul s-a "umplut, se pun deasupra crengute de marar si doua scandurele asezate crucis. Se prepara intr-un vas otetul.
La fiecare litru de otet de 9° se adauga 2 litri apa, iar la trei litri lichid, 100 g sare, foi de dafin si boabe de piper. Se asaza vasul pe foc si cand clocoteste, se toarna in borcan peste castraveciori.
Lichidul trebuie sa depaseasca nivelul lor, deoarece cand se raceste, otetul scade. Se inchide borcanul imediat, se leaga cu hartie pergament sau cu doua randuri de celofan dupa care se asaza la pastrat.
FamousWhy va doreste : Pofta Buna
Printre castraveciori se presara catei de usturoi si feliute subtiri de hrean. Cand borcanul s-a "umplut, se pun deasupra crengute de marar si doua scandurele asezate crucis. Se prepara intr-un vas otetul.
La fiecare litru de otet de 9° se adauga 2 litri apa, iar la trei litri lichid, 100 g sare, foi de dafin si boabe de piper. Se asaza vasul pe foc si cand clocoteste, se toarna in borcan peste castraveciori.
Lichidul trebuie sa depaseasca nivelul lor, deoarece cand se raceste, otetul scade. Se inchide borcanul imediat, se leaga cu hartie pergament sau cu doua randuri de celofan dupa care se asaza la pastrat.
FamousWhy va doreste : Pofta Buna
Tag-uri: castraveciori, frunze de visin, boabe de mustar |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 20 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :