Statistics:
Visits: 895 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Castraveti in otet
Q: | Intreaba despre Castraveti in otet |
Se aleg castraveciori mici, lungi, cam de 5—6 cm, din soiul Cornison. Culesi proaspeti si apoi alesi, castraveciorii se pun intr-un vas cu apa rece in care se adauga 10 g sare la 1 l de apa si se tin cateva ore, apoi se spala, se aseaza in borcane, iar printre ei se adauga felii de hrean, foi de dafin, piper boabe, apoi se toarna saramura pana se umplu borcanele.
Saramura cu otet se prepara astfel:
la 1 l de apa se adauga 200—250 ml otet, 25 g sare, 10 g zahar, se da in cateva clocote, dupa care se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca putin, apoi se toarna peste castraveti. Borcanele umplute se acopera cu celofan pus dublu si se leaga bine cu o sfoara de jur-imprejur de cateva ori. Se pastreaza ferite de soare, intr-un loc racoros.
Saramura cu otet se prepara astfel:
la 1 l de apa se adauga 200—250 ml otet, 25 g sare, 10 g zahar, se da in cateva clocote, dupa care se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca putin, apoi se toarna peste castraveti. Borcanele umplute se acopera cu celofan pus dublu si se leaga bine cu o sfoara de jur-imprejur de cateva ori. Se pastreaza ferite de soare, intr-un loc racoros.
Tag-uri: castraveti, otet, cornison |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 17 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :