Statistics:
Visits: 839 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Pasta de cartofi picanta
Q: | Intreaba despre Pasta de cartofi picanta |
Ingrediente
500 g cartofi, 2-3 ouă fierte tari, 150 ml ulei, 200 g ceapă, sare, piper, chimen pisat sau nucşoară rasă.
Mod de prepapare
Cartofii se fierb cu puţină sare, după răcire se trec prin sită, la fel şi ouăle fierte şi se pun într-un castron. Intre timp, ceapa se taie foarte mărunt şi se prăjeşte în ulei pană se va îngălbeni. Uleiul de la ceapa prăjită se scurge peste cartofi, se adaugă sare, piper pisat, chimen pisat sau nucşoară rasă şi se amestecă bine. Pasta de cartofi se aşază pe un platou, dandu-i-se o formă estetică, după care se presară deasupra cu ceapă prăjită sau cu ouă fierte tari date prin râzătoare sau tocate mărunt. Se serveşte ca aperitiv cu castraveciori muraţi sau cu miez de varză murată.
500 g cartofi, 2-3 ouă fierte tari, 150 ml ulei, 200 g ceapă, sare, piper, chimen pisat sau nucşoară rasă.
Mod de prepapare
Cartofii se fierb cu puţină sare, după răcire se trec prin sită, la fel şi ouăle fierte şi se pun într-un castron. Intre timp, ceapa se taie foarte mărunt şi se prăjeşte în ulei pană se va îngălbeni. Uleiul de la ceapa prăjită se scurge peste cartofi, se adaugă sare, piper pisat, chimen pisat sau nucşoară rasă şi se amestecă bine. Pasta de cartofi se aşază pe un platou, dandu-i-se o formă estetică, după care se presară deasupra cu ceapă prăjită sau cu ouă fierte tari date prin râzătoare sau tocate mărunt. Se serveşte ca aperitiv cu castraveciori muraţi sau cu miez de varză murată.
Tag-uri: cartofi, ulei, ceapa, chimen pisat |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 12 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :