Statistics:
Visits: 736 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Carne cu stufat
Q: | Intreaba despre Carne cu stufat |
Ingrediente
600 g carne, 150 ml ulei, 100 g ceapă, 1 kg ceapă verde, 200 g usturoi verde, 50 g bulion, 50 g făină, 1 linguriţă de oţet, piper, boia de ardei, sare.
Mod de preparare
In o parte din ulei sau untură se prăjeşte carnea, după care se scoate în alt vas, iar în untura rămasă se căleşte ceapa tăiată mărunt, se adaugă făină şi se mai călesc împreună 5—10 min pe foc bun (amestecandu-se tot timpul); se adaugă bulion, boia şi se stinge cu apă caldă, lăsan-du-se să fiarbă cateva minute, după care se toarnă peste carnea prăjită şi se fierb în continuare împreună pană carnea va fi gata.
Intre timp, se curăţă ceapa verde şi usturoiul verde, apoi se spală clătindu-se în mai multe ape. După ce s-au zvantat bine, se taie în bucăţi de 5—6 cm şi se călesc în restul de ulei sau untură, apoi se stropesc cu oţet şi peste ele se toarnă tot sosul de la carne (carnea rămane separat) şi se lasă să fierbă 20—30 min. Spre sfarşitul fierberii se adaugă sare şi piper.
La servire se aranjează carnea pe platou, iar stufatul cu sos se pune pe deasupra. Pentru aspect mai plăcut stufatul se poate garnisi pe deasupra cu roşii mici sau mari (tăiate în sferturi) şi prăjite în cuptor sau călite într-o tigaie cu puţin unt sau ulei.
600 g carne, 150 ml ulei, 100 g ceapă, 1 kg ceapă verde, 200 g usturoi verde, 50 g bulion, 50 g făină, 1 linguriţă de oţet, piper, boia de ardei, sare.
Mod de preparare
In o parte din ulei sau untură se prăjeşte carnea, după care se scoate în alt vas, iar în untura rămasă se căleşte ceapa tăiată mărunt, se adaugă făină şi se mai călesc împreună 5—10 min pe foc bun (amestecandu-se tot timpul); se adaugă bulion, boia şi se stinge cu apă caldă, lăsan-du-se să fiarbă cateva minute, după care se toarnă peste carnea prăjită şi se fierb în continuare împreună pană carnea va fi gata.
Intre timp, se curăţă ceapa verde şi usturoiul verde, apoi se spală clătindu-se în mai multe ape. După ce s-au zvantat bine, se taie în bucăţi de 5—6 cm şi se călesc în restul de ulei sau untură, apoi se stropesc cu oţet şi peste ele se toarnă tot sosul de la carne (carnea rămane separat) şi se lasă să fierbă 20—30 min. Spre sfarşitul fierberii se adaugă sare şi piper.
La servire se aranjează carnea pe platou, iar stufatul cu sos se pune pe deasupra. Pentru aspect mai plăcut stufatul se poate garnisi pe deasupra cu roşii mici sau mari (tăiate în sferturi) şi prăjite în cuptor sau călite într-o tigaie cu puţin unt sau ulei.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 26 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :