Statistics:
Visits: 751 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Carne cu legume
Q: | Intreaba despre Carne cu legume |
Ingrediente
600 g carne macră sau 1 kg carne cu os, 100 g untură sau 100 ml ulei, 150 g ceapă, 300 g morcovi, 1 dovlecel, 300-400 g cartofi, 1 ţelină, 2-3 ardei graşi, 30 g bulion, cateva roşii, 100 ml vin, verdeaţă, sare, piper. După gust, se mai pot pune şi alte legume: conopidă, fasole păstăi, vinete, varză etc.
Mod de preparare
Carnea tăiată în bucăţi se sărează, se pune într-un vas cu puţin ulei înfierbantat şi după ce s-a prăjit puţin se adaugă puţină apă şi se înăbuşă ' în vasul acoperit. Separat în alt vas, în restul de ulei, se călesc legumele tăiate în bucăţi, după care se scot, iar în uleiul rămas se pune ceapa tăiată mărunt şi se ţine pe foc, amestecand pană devine uşor gălbuisidefie.
Se adaugă bulion, se stinge cu apă caldă, se răstoarnă peste carne şi se lasă să fiarbă pană ce carnea este moale. Apoi, cand carnea este aproape gata, se adaugă legumele şi se fierb împreună 20-30 min, după care se mai adaugă roşiile tăiate mărunt, vinul, sare, piper şi se mai lasă să fiarbă cateva minute.
Se serveşte presărată deasupra cu pătrunjel verde tăiat mărunt.
600 g carne macră sau 1 kg carne cu os, 100 g untură sau 100 ml ulei, 150 g ceapă, 300 g morcovi, 1 dovlecel, 300-400 g cartofi, 1 ţelină, 2-3 ardei graşi, 30 g bulion, cateva roşii, 100 ml vin, verdeaţă, sare, piper. După gust, se mai pot pune şi alte legume: conopidă, fasole păstăi, vinete, varză etc.
Mod de preparare
Carnea tăiată în bucăţi se sărează, se pune într-un vas cu puţin ulei înfierbantat şi după ce s-a prăjit puţin se adaugă puţină apă şi se înăbuşă ' în vasul acoperit. Separat în alt vas, în restul de ulei, se călesc legumele tăiate în bucăţi, după care se scot, iar în uleiul rămas se pune ceapa tăiată mărunt şi se ţine pe foc, amestecand pană devine uşor gălbuisidefie.
Se adaugă bulion, se stinge cu apă caldă, se răstoarnă peste carne şi se lasă să fiarbă pană ce carnea este moale. Apoi, cand carnea este aproape gata, se adaugă legumele şi se fierb împreună 20-30 min, după care se mai adaugă roşiile tăiate mărunt, vinul, sare, piper şi se mai lasă să fiarbă cateva minute.
Se serveşte presărată deasupra cu pătrunjel verde tăiat mărunt.
Tag-uri: carne cu legume, carne macra, verdeata |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 26 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :